Izvor: eKapija | Utorak, 10.12.2019.| 10:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Lukavac bi mogao da dobije zabavni park vredan 100 mil EUR

(Foto: facebook.com/farragfunworld)
Lukavac bi za nekoliko godina mogao da dobije zabavni park vredan 100 mil EUR, a kao potencijalna lokacija za ovu investiciju predloženo je zemljište na Malinjaku. Iza ove ideje stoji kompanija Farrag Fun World, čiji je vlasnik Mohamed Farrag, a koji je nedavno u opštini Lukavac predstavio projekat zabavnog parka Magic Land.

Koliko je realno da ovako vredan projekat bude prihvaćen od lokalnih i državnih vlasti, kao i o mogućnosti realizacije, eKapija je razgovarala sa načelnikom Lukavca Edinom Delićem. Kako nam je pojasnio, smatra da je rano da se prezentacija zabavnog parka naziva projektom u smislu tehničkog ili finansijskog dokumenta.

- Reč je o "poslovnoj ideji" koja svakako zvuči nestvarno i za koju je lakše naći razlog za skepticizam nego verovati u njenu realizaciju. Mohamed Farrag je prilično ozbiljno obrazložio svoje ideje, a one predviđaju da se na lokalitetu Malinjak izgradi veliki zabavni park sa modernim spravama poput rolelerkostera i niza drugih sadržaja.

Da bi ova investicija uopšte imala mogućnost za realizaciju, kaže, neophodna je promena prostornih planova, kao i rešenje prava sadašnjih korisnika zemljišta.

- Ukoliko Vlada Tuzlanskog kantona ne bude imala entuzijazam da se prioritetno ulazi čak i u izmene zakona, sigurno nećemo uspeti i moraćemo brzo da odustanemo. Međutim, ako se zemljište dovede do mogućnosti da se ide dalje u realizaciju, to će biti veliki benefit za opštinu, jer je takav sadržaj od interesa sa ili bez realizacije predmetne ideje.

Delić za eKapiju kaže da, čak i ako Farrag iz bilo kog razloga odustane, Opština će i dalje ići ka realizaciji ideje.

- Treba imati u vidu da u neposrednoj blizini Malinjaka već postoji farma Milo Selo koja se polako razvija u regionalno prepoznatljiv brend, koji nudi i zabavne sadržaje. Zanimljivo je da i ime Magic Land na ovom lokalitetu nije prvi upotrebio Farrag. To su učinili entuzijasti iz kompanije Imel, koja stoji iza gradnje farme Milo Selo. Već smo "spojili" kompaniju Imel i Farraga i radićemo zajedno dalje na ideji. Spojićemo i svakoga ko želi da sanja ovaj san sa nama i da radi na njegovoj realizaciji. Bez osvrtanja na žamor kritike svake progresivne ideje koja se javi u našem društvu.

Delić objašnjava da kompanija Farrag Fun World nije investitor, kao i da se izgradnja ovakvih kampova radi po modelu okupljanja više investitora putem licenciranih menadžera.

S. Š.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.