NavMenu

Leoni gradi fabriku u Kraljevu - Do kraja 2023. posao za 5.000 radnika

Izvor: Glas zapadne Srbije Utorak, 10.12.2019. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Bezarević)Ilustracija
Posle svojih fabrika u Prokuplju, Milošištu i Nišu, Kraljevo je četvrti grad u Srbiji u kojem kompanija Leoni privodi kraju radove na modernoj fabrici, u kojoj će do kraja 2023. godine biti zaposleno 5.000 radnika.

Ovih dana u Leoniju na Ratarskom imanju u Kraljevu živo je i u fabričkim halama, u kojima već radi oko 600 radnika, ali i u fabričkom okruženju. Pristupna saobraćajnica, ulica Jovana Deroka je proširena, urađena je pešačka zona, parkinzi i drugi potrebni objekti i više od 200 radnika nekoliko građevinskih i drugih firmi rade finalne radove na pratećoj infrastrukturi. U toku je izgradnja kružnog toka na Ibarskoj magistrali kod fabrike, kao i saobraćajnice koja će kod vodotornja spojiti Ibarsku magistralu s nedavno rekonstruisanim nadvožnjakom, odnosno ulicom Jovana Deroka.

Time je, kako je svojevremeno obećao gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, u potpunosti ispoštovana dinamika promena urbanističkih planova kao i druge obaveze koje je grad preuzeo na sebe u realizaciji ove kapitalne investicije na 60.000 m2, nemerljivo značajne i za Kraljevo i za region, ali i Srbiju.

Prvi konkurs za radnike u fabrici Leoni u Kraljevu raspisan je polovinom jula 2018. godine, s tim što je najpre popunjena upravljačka struktura i stručni kadar. U međuvremenu broj zaposlenih dostigao je brojku od 600 u stalnom radnom odnosu.

Trenutno se obuka za nove radnika obavlja u Nišu, Prokuplju i Rumuniji, i početkom sledeće godine, kako je u septembru prošle godine, prilikom posete Kraljevu, obećao generalni direktor kompanije Leoni, Klemens Saks, u ovoj fabrici, vrednoj 60 mil EUR, početkom naredne godine trebalo bi da počne serijska proizvodnja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.