Izvor: Glas zapadne Srbije | Utorak, 10.12.2019.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Leoni gradi fabriku u Kraljevu - Do kraja 2023. posao za 5.000 radnika

Ilustracija
Posle svojih fabrika u Prokuplju, Milošištu i Nišu, Kraljevo je četvrti grad u Srbiji u kojem kompanija Leoni privodi kraju radove na modernoj fabrici, u kojoj će do kraja 2023. godine biti zaposleno 5.000 radnika.

Ovih dana u Leoniju na Ratarskom imanju u Kraljevu živo je i u fabričkim halama, u kojima već radi oko 600 radnika, ali i u fabričkom okruženju. Pristupna saobraćajnica, ulica Jovana Deroka je proširena, urađena je pešačka zona, parkinzi i drugi potrebni objekti i više od 200 radnika nekoliko građevinskih i drugih firmi rade finalne radove na pratećoj infrastrukturi. U toku je izgradnja kružnog toka na Ibarskoj magistrali kod fabrike, kao i saobraćajnice koja će kod vodotornja spojiti Ibarsku magistralu s nedavno rekonstruisanim nadvožnjakom, odnosno ulicom Jovana Deroka.

Time je, kako je svojevremeno obećao gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, u potpunosti ispoštovana dinamika promena urbanističkih planova kao i druge obaveze koje je grad preuzeo na sebe u realizaciji ove kapitalne investicije na 60.000 m2, nemerljivo značajne i za Kraljevo i za region, ali i Srbiju.

Prvi konkurs za radnike u fabrici Leoni u Kraljevu raspisan je polovinom jula 2018. godine, s tim što je najpre popunjena upravljačka struktura i stručni kadar. U međuvremenu broj zaposlenih dostigao je brojku od 600 u stalnom radnom odnosu.

Trenutno se obuka za nove radnika obavlja u Nišu, Prokuplju i Rumuniji, i početkom sledeće godine, kako je u septembru prošle godine, prilikom posete Kraljevu, obećao generalni direktor kompanije Leoni, Klemens Saks, u ovoj fabrici, vrednoj 60 mil EUR, početkom naredne godine trebalo bi da počne serijska proizvodnja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.