NavMenu

Srbija planira nastavak saradnje sa kompanijom Nokia

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 09.12.2019. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: Kengphotographer/shutterstock.com)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija planira da nastavi saradnju sa finskom kompanijom Nokia, posebno u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema.

Na sastanku sa delegacijom kompanije Nokia, koju je predvodio Miko Lavanti, potpredsednik ove kompanije za centralnoistočnu Evropu i centralnu Aziju, predsednik Vučić je kazao da je za Srbiju izuzetno važno i to što može da koristi iskustva ove finske kompanije u razvoju preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija.

Tokom susreta, sagovornici su konstatovali da je višedecenijska saradnja Telekoma Srbija sa kompanijom Nokia, koja obuhvata različite tehnološke segmente mobilne i fiksne mreže, do sada bila veoma dobra, i izrazili očekivanje da će ona u budućnosti biti znatno unapređena.


Finska kompanija Nokia, jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacione opreme, zapošljava oko 100.000 ljudi u celom svetu, uključujući i velike centre u Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.