NavMenu

Kragujevac dobija najmoderniji ritejl park - Investicija vredna 18 mil EUR, otvaranje 2021. godine

Izvor: eKapija Ponedeljak, 09.12.2019. 14:01
Komentari
Podeli
Kragujevačka kompanija Raj Park započeće uskoro izgradnju najvećeg ritejl parka u Srbiji. Kako je za eKapiju rekao suinvestitor Nikola Vrućinić, vrednost projekta iznosi oko 18 mil EUR, a otvaranje ritejl parka planirano je za treći kvartal 2021.

Raj Park će biti izgrađen na najatraktivnijoj lokaciji u Kragujevcu, na mestu nekadašnjeg Elvoda, koja je ujedno i najveća građevinska parcela u gradskom jezgru.

- Prva faza projekta od 18.000 m2 biće realizovana od juna 2020. godine i namenski se izgrađuje za već poznate zakupce. Reč je o prestižnim svetskim brendovima i renomiranim trgovinskim lancima. U okviru ritejl parka biće otvoren i kafe restoran koji će se prostirati na više od 1.000 m2 i imati preko 300 sedećih mesta. Predviđena je i izgradnja najveće igraonice za najmlađe, površine oko 3.500m2. Biće namenjena deci svih uzrasta i podeljena na različite tematske sadržaje - navode iz kompanije Raj Park.

Takođe, u okviru Raj Parka planirana je i izgradnja dva spoljna igrališta, velika fontana, avantura park, kao i zimski sadržaji u vidu klizališta, rekordno visoke jelke u Srbiji i božićnog bazara. U okviru parka će biti 350 parking mesta kao i multifunkcionalni prostor za koncerte i događaje koji će moći da primi više od 10.000 ljudi.

Nikola Vrućinić ističe da će ovo biti najveći poslovno-trgovinski centar na otvorenom, sa najvećim brojem zabavnih sadržaja. Kako kaže, Raj Park će biti poslovni, zabavni i trgovinski epicentar Šumadije.

- Iako u Srbiji ima sličnih koncepata, sačekali smo da tržiste ritejl parkova u Srbiji sazri i mogu reći da smo prikupili najbolja iskustva i sadržaje za ovakav koncept. Poznato je da ovakvi sadržaji u svetu preuzimaju primat u odnosu na konvencionalne tržne centre zbog svoje ekonomičnosti, pristupačnosti i funkcionalnosti - ističe Vrućinić.


Kako navodi, siguran je da će ova lokacija biti jedna od najatraktivnijih i najfrekventnijih u Srbiji i da će ovo biti najbolji retail park u svim kategorijama u Srbiji.

Raj Park će biti izgrađen na parceli površine 4,5 hektara, a lokacija je sa tri strane okružena kategorisanim državnim putevima i tranzitima kroz grad, a sa dve strane najfrekfentnijim raskrsnicama u Kragujevcu. Ujedno se nalazi u A gradskoj zoni, u samom srcu najvećeg kragujevačkog naselja Aerodrom u kome živi oko 36.000 ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.