Izvor: RTS | Ponedeljak, 09.12.2019.| 10:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pri kraju prva faza obnove bolnice u Gornjem Milanovcu - Sledi zamena instalacija, nabavka opreme i gradnja objekta za palijativno zbrinjavanje

Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
U Gornjem Milanovcu privode se kraju radovi u prvoj fazi kompletne rekonstrukcije Opšte bolnice. Investiciju od 1,5 milijardi dinara finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dok je lokalna samouprava učestvovala sa više od 40 miliona dinara za projektnu dokumentaciju.

Energetska efikasnost prva je faza radova na objektima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu. Uz zamenu crepa i stolarije, radi se i na fasadi. Instalacije, unutrašnje uređenje svih paviljona, sledeći je korak.

- Druga faza podrazumeva rekonstrukciju unutar samih objekata koja se prilagođava novim tehnološkim rešenjima u skladu sa savremenom tehnologijom vezanom za ovu namenu objekta, odnosno za ovakav tip bolnice kao što je bolnica u Gornjem Milanovcu - navodi projektant Zorica Sretenović.

Kompletna rekonstrukcija će obuhvatiti i zamenu dotrajale medicinske opreme, pa će uz komfor korisnici i zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi dobiti mnogo više.

- I bolju dijagnostiku i bolji pristup lečenju pacijenata tom novom i savremenom opremom. U planu je kupovina i skenera i novih rendgen aparata i ultrazvuka. Sve će to sad biti na nekom savremenijem nivou nego što je sada - navodi Predrag Šutić, v. d. direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

Uređenje bolnice po svim standardima na 13.000 m2 nije prvi projekat koji je u Gornjem Milanovcu pomogla Vlada Srbije.

- Dobili smo najmoderniji deo Doma zdravlja koji se odnosi na Hitnu pomoć, renovirali smo ambulante po selima, tako da je primarna zaštita dostupna građanima na celoj teritoriji opštine Gornji Milanovac, što ćemo mi i ubuduće raditi - navodi Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Planirana je i izgradnja objekta za palijativno zbrinjavanje, ali i parterno uređenje čitavog kompleksa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.