NavMenu

Energetska zajednica prekinula pregovore sa BiH zbog Bloka 7

Izvor: Indikator Ponedeljak, 09.12.2019. 09:17
Komentari
Podeli
Sekretarijat Energetske zajednice i predstavnici Federacije BiH nisu postigli dogovor u vezi sa sporom oko garancija datih za izgradnju Bloka 7 tuzlanske Termoelektrane.

Iz Energetske zajednice saopšteno je da su prošle nedelje pregovori sa predstavnicima FBiH o planiranoj izgradnji Bloka 7 prekinuti bez dogovora.

- Pregovori su postali uzaludni nakon što je federalna ministarka finansija 19. novembra potpisala ugovor o garanciji bez prethodnog pojašnjenja o poštovanju pravila Energetske zajednice o državnoj pomoći - navode iz Sekretarijata.

U saopštenju se podseća da je na zahtev Federacije BiH, Sekretarijat 31. jula ove godine pristao da istraži mogućnosti za rešavanje spora s BiH u vezi s državnom garancijom koju je u ime FBiH izdalo Federalno ministarstvo finansija.

Napominju takođe da garancija osigurava kredit kineske banke Javnom preduzeću Elektroprivreda BiH, što je preduslov za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla.

Kako ističu, Sekretarijat Energetske zajednice BiH pokrenuo je spor otvorenim pismom u slučaju protiv BiH u vezi sa garancijama datih za izgradnju novog bloka.

- Sekretarijat je mišljenja da je odluka Veća za državnu pomoć BiH od 23. jula 2018. godine, koje smatra da garancija ne uključuje bilo kakvu državnu pomoć, donesena suprotno važećim pravilima Energetske zajednice - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.