Izvor: Beta | Nedelja, 08.12.2019.| 14:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završena rekonstrukcija 11 železničkih stanica na barskoj pruzi između Resnika i Valjeva

Ilustracija (Foto: SB7/shutterstock.com)
Infrastrukture Železnice Srbije saopštile su da je završena rekonstrukcija 11 železničkih stanica na barskoj pruzi, između Resnika kod Beograda i Valjeva.

Popravljene su fasade i krovovi staničnih zgrada, promenjena je stolarija, uređene su prostorije, stanični platoi i zelenilo, popravljene su ili zamenjene instalacije, postavljena stanična oprema i uklonjeni su ruinirani objekti, nabraja se u saopštenju.

Taj posao je obavljen uz saradnju društveno-odgovornih kompanija, koje su besplatnim radom podržale uređenje železničkih stanica.

Kompanija Raj Švelen je rekonstruisala stanicu Bela Reka, AŽD Barajevo, "Progres" stanice Stepojevac i Lajkovac, Sloga Vreoce i Lazarevac "Signaling stanicu" Veliki Borak, kompanija "Milenijum" stajalište Barajevo Centar i stanicu Slovac, Institut Mihajlo Pupin stanicu Divci, a Galeb stanicu Valjevo.

Uređenje železničkih stanica počelo je 2018. godine na modernizovanim prugama i najznačajnijim železničkim pravcima. Samo ove i prošle godine ukupno će se rekonstruisati više od 100 staničnih objekata što košta 300 miliona dinara.

Pruga Beograd-Valjevo modernizovana je 2017. godine, što je plaćeno iz ruskog kredita. Tom prugom vozovi sada idu brzinom do 100 kilometara na sat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.