NavMenu

Završena rekonstrukcija 11 železničkih stanica na barskoj pruzi između Resnika i Valjeva

Izvor: Beta Nedelja, 08.12.2019. 14:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SB7/shutterstock.com)Ilustracija
Infrastrukture Železnice Srbije saopštile su da je završena rekonstrukcija 11 železničkih stanica na barskoj pruzi, između Resnika kod Beograda i Valjeva.

Popravljene su fasade i krovovi staničnih zgrada, promenjena je stolarija, uređene su prostorije, stanični platoi i zelenilo, popravljene su ili zamenjene instalacije, postavljena stanična oprema i uklonjeni su ruinirani objekti, nabraja se u saopštenju.

Taj posao je obavljen uz saradnju društveno-odgovornih kompanija, koje su besplatnim radom podržale uređenje železničkih stanica.

Kompanija Raj Švelen je rekonstruisala stanicu Bela Reka, AŽD Barajevo, "Progres" stanice Stepojevac i Lajkovac, Sloga Vreoce i Lazarevac "Signaling stanicu" Veliki Borak, kompanija "Milenijum" stajalište Barajevo Centar i stanicu Slovac, Institut Mihajlo Pupin stanicu Divci, a Galeb stanicu Valjevo.

Uređenje železničkih stanica počelo je 2018. godine na modernizovanim prugama i najznačajnijim železničkim pravcima. Samo ove i prošle godine ukupno će se rekonstruisati više od 100 staničnih objekata što košta 300 miliona dinara.

Pruga Beograd-Valjevo modernizovana je 2017. godine, što je plaćeno iz ruskog kredita. Tom prugom vozovi sada idu brzinom do 100 kilometara na sat.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.