Izvor: eKapija | Nedelja, 08.12.2019.| 13:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Security 50 lista - Kojih 10 kompanija će dominirati kada je reč o video nadzoru?

Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Security 50 listu kompanija sa snažnim globalnim prisustvom, čijim se deonicama trguje na berzi, predstavila je a&s. Proizvođači su rangirani na osnovu ostvarenih prihoda od prodaje sigurnosnih proizvoda u 2018. godini

- Na prvi pogled možda je iznenađenje videti da poredak pet najboljih kompanija u segmentu videonadzora liči prošlogodišnjem. Međutim, detaljnija analiza poslovnih rezultata, uključujući ostvareni prihod, rast prihoda u 2017. i 2018. te bruto maržu, ukazuje na to da bi se gotovo sa sigurnošću moglo reći da će određene firme dominirati sigurnosnom industrijom čak i narednih deset godina. Razlog za to je njihovo snažno tržišno prisustvo, ekosistem partnerstava i izrazito jaki tehnički kapaciteti - navodi se na sajtu A&S Adria.

Dodaje se da je zanimljivo da prvorangirani Hikvision i drugorangirana Dahua nisu pretrpeli nikakvu štetu usled trgovinskih sporova Kine i SAD:

- Kineske kompanije su na osnovu svoje kapitalizacije i velike potražnje za sigurnosnim rešenjima na domaćem, ali i globalnom, tržištu uspele znatno sa nadmaše konkurente.

Top 10 proizvođača u industriji sigurnosti (na osnovu prihoda od prodaje proizvoda u 2018. godini):

1. Hikvision Digital Technology
2. Dahua Technology
3. ASSA ABLOY
4. Bosch Security Systems
5. Axis Communications
6. FLIR Systems
7. Uniview Technologies
8. Allegion
9. Tiandy Technologies
10. IDIS
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.