NavMenu

"Siemens" obezbeđuje rešenja za energetski efikasniju budućnost Srbije

Izvor: eKapija Utorak, 10.11.2009. 10:07
Komentari
Podeli

Na konferenciji posvećenoj energetskoj efikasnosti, organizovanoj u sklopu Dana Nemačke 2009, "Siemens" je predstavio široki portfolio proizvoda koji štite životnu sredinu i unapređuju efikasnu proizvodnju, prenos i potrošnju energije.

Dušan Muškatirović, direktor sektora Energetike "Siemens" kompanije u Srbiji, predstavio je na jučerašnjoj konferenciji aktivnosti kompanije "Siemens" u oblasti energetske efikasnosti.

- Svest o značaju efikasnog korišćenja energije u Srbiji je još na relativno niskom nivou. Zato smo mi pokrenuli kampanju za promociju energetske efikasnosti i zaštite životne sredine u okviru koje smo obišli sedam većih gradova i predstavili rešenja čija primena može omogućiti bolji kvalitet života za sve nas - istakao je Muškatirović.

Na skupu je istaknuto da Vlada Nemačke snažno podržava Srbiju u naporima da modernizuje energetski sektor i građanima obezbedi sigurnu i ekološku energetsku snabdevenost, pa je tako od 2001. izdvojeno više od 350 mil EUR za projekte u oblasti energije, sa fokusom na energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine.

Osim toga, nekoliko kreditnih linija kanalisanih preko lokalnih banaka omogućavaju malim i srednjim preduzetnicima da ulazu u manje projekte u oblasti energetske efikasnosti. GTZ, Nemačka organizacija za tehničku saradnju, promoviše uštedu energije i energetsku efikasnost u kontekstu komunalnih usluga, konkretno u vezi sa upravljanjem otpadom i vodovodom i kanalizacijom i u kontekstu poboljšanja kvaliteta zgrada i ulične rasvete.

GTZ takođe podržava Ministarstvo rudarstva i energetike u usklađivanju zakonskih propisa koji se tiču energetske efikasnosti sa standardima Evropske unije.

"Siemens" poseduje energetski efikasna rešenja za skoro svaki segment našeg života, bilo da su u pitanju napredni elektro-energetski objekti, infrastruktura "pametnih" zgrada ili štedljivi uređaji za osvetljenje i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.