NavMenu

Radovi na Moravskom koridoru počinju 15. decembra

Izvor: Tanjug Nedelja, 08.12.2019. 17:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na izgradnji Moravskog koridora počinju 15. decembra na lokaciji u okolini Kruševca, saznaje Tanjug.

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina Moravskog koridora, potpisan je juče u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici tursko-američkog konzorcijuma Bechtel Enka UK Limited Majkl Vilkinson i Mehmet Tara.

Moravski koridor biće dugačak 112,3 kilometara, a povezaće sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka - Kruševac, Kraljevo, Trstenik i Vrnjačku Banju.

Ta saobraćajnica povezivaće područje na kojem živi oko 500.000 ljudi, a budući autoput biće veza između dva evropska koridora - 10 i 11.

Komercijalnim ugovorom dogovorena je cena izgradnje autoputa od 745 mil EUR. Predviđeni su i dodatni radovi i direktni i indirektni materijalni troškovi od 20%.

Ugovorom je predviđeno da za dve godine Kruševac bude povezan s Koridorom 10, za manje od tri godine da se Kraljevo i Čačak povežu sa auto-putem Miloš Veliki, a da kompletan projekat bude završen za četiri godine.

Autoput će se sastojati iz tri deonice: Pojate-Kruševac dužine 27,83 km, Kruševac-Adrani dužine 53,88 km i Adrani-Preljina dužine 30,66 kilometara.

Tokom izgradnje tog autoputa, koji se gradi za maksimalnu dozvoljenu brzinu od 130 kilometara na čas, biće izgrađeno ukupno 11 petlji i oko 140 ostalih objekata, od čega 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust, a širina puta biće 30 metara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.