Izvor: eKapija | Petak, 06.12.2019.| 11:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

U toku javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2020-2025. godine

Ilustracija (Foto: metamorworks/shutterstock.com)
U toku je javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2020-2025. godine.

Javna rasprava sprovodi se u periodu od 28. novembra do 18. decembra 2019. godine, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozvalo je predstavnike stručne javnosti, državnih organa, javnih službi, privredne subjekte i druge zainteresovane učesnike da se upoznaju sa tekstom Nacrta, kao i da daju svoje predloge, sugestije i komentare.

Tekst Nacrta strategije ostavljen je na internet prezentaciju Ministarstva prosvete i na Portalu eUprava, a tribine o predloženom Nacrtu strategije održane su 4. i 5. decembra u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu i Startap Centru Elektronskog fakulteta u Nišu.

Tribina u Beogradu biće održana 10. decembra, sa početkom u 15 časova, u Naučno-tehnološkom parku Beograd, stoji na sajtu Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Predlozi, sugestije, inicijative i komentari dostavljaju se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na adresu elektronske pošte: svetlana.selakovic@mpn.gov.rs, sa naznakom "Nacrt strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2020. do 2025. godine", putem posebnog obrasca koji se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nacrt strategije razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2020-2025. godine možete pogledati ovde:Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.