NavMenu

Potpisan ugovor za nastavak sanacije čačanske deponije Prelići - Vrednost radova 83 miliona dinara

Izvor: Glas zapadne Srbije Petak, 06.12.2019. 10:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kanvag/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisao je u četvrtak, 5. decembra, ugovor sa Ministarstvom zaštite životne sredine koji će omogućiti nastavak projekta sanacije i rekultivacije deponije Prelići.

- Ovaj posao započeli smo marta meseca ove godine i privodimo kraju aktivnosti u prvoj zoni deponije na površini od šest hektara. Za ugovor od ukupnih 83.340.420 dinara, Republika Srbija izdvojila je 66.672.336 dinara, dok je Grad Čačak izdvojio 16.668.084 dinara. Ovim omogućujemo nastavak aktivnosti u drugoj zoni. Sanacija i reklutivacija stare deponije ima za cilj da uspostavi i sprovede celoviti sistem upravljanja otpadom u gradu Čačku i pripadajućem regionalnom sistemu Duboko ispunjavajući obaveze iz nacionalne strategije upravljanja otpadom - kazao je Todorović.

On je istakao da će se nakon završetka projekta sanacije postići kompleksna zaštita životne sredine i prostor od 12 hektara više neće biti smetlište, već ekološko i bezbedno okruženje za okolno stanovništvo i sve građane Čačka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.