Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.12.2019.| 17:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Održana promocija Beograda u centru Temišvara

(Foto: Turistička organizacija Beograda)
U strogom centru Temišvara Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije u Temišvaru je u sredu, 4. decembra, organizovala promociju turističke ponude Beograda za turiste iz Rumunije koji su prema poslednjim statističkim podacima na devetom mestu po broju dolazaka u Beograd.

Na početku programa gostima se obratio Vladan Tadić, generalni konzul RS u Temišvaru, Miodrag Popović, direktor TOB, zatim Dan Diakonu zamenik gradonačelnika Temišvara, Valentin Tudorika, podpredsednik Županijskog saveta Timiš i Ognjan Krstić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji.

Oko 100 zvanica, među kojima predstavnici Udruženja turističkih agencija regije Timiš, rumunskih turističkih agencija, avio kompanije Er Srbija u Bukureštu, predstavnika diplomatskog kora u Temišvaru i novinara preko 20 medijskih kuća iz Rumunije uživalo je u bogatom programu u poznatom restoranu Lojd starom 104 godine.

Brojne manifestacije, kulturni događaji, turističke atrakcije i sadržaji, trenutna ponuda beogradskih muzeja, privukli su veliku pažnju gostiju tokom prezentacije, koji su potom uživali u programu koji je na rumunskom jeziku izvela glumica Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame. Rumunski glumac našeg porekla Borko Ilin govorio je "Lament nad Beogradom" Miloša Crnjanskog, a muzičari grupe "Tajna" su napravili divnu atmosferu repertoarom poznatih izvornih i gradskih pesama, kao i pesmama o Beogradu.

Tokom celog događaja prisutni su mogli da pogledaju aktuelne promo filmove Turističke organizacije Beograda "Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda" i "Belgrade Love Story", kao i da probaju srpske specijalitete ,navodi se u saopštenju TOB-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.