NavMenu

PUTIN: Rusija spremna da isporuči avione za kompaniju Air Serbia

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 05.12.2019. 10:12
Komentari
Podeli
Vladimir Putin (Foto: ID1974/shutterstock.com)Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je ruska strana spremna da pomogne Srbiji u obnovi avioflote nacionalnog prevoznika Air Serbia.

Kako je rekao posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Rusija je spremna da Srbiji isporuči ruske civilne avione.

Putin je dodao i da je Moskva spremna i da na aerodromu u Beogradu organizuje regionalni centar za tehničku pomoć i remont ruske aviotehnike.

Mediji su pred ovogodišnju posetu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu, preneli izjavu ruskog zvaničnika Sergeja Prihotka da Air Serbia pegovara o kupovini aviona SSJ 100 (Suhoj superdžet 100).

Prema ruskoj agenciji TASS, Prihotko je novinarima u Moskvi rekao da se razgovara i o formiranju centra za remont aviona SSJ 100 na beogradskom aerodromu, kao i o kupovini većih letelica MS-21, koja je u razvojnoj fazi.


Beogradska Jat Tehnika je potom 12. novembra dobila odobrenje za poslove linijskog i baznog održavanja upravo na ruskom regionalnom putničkom avionu SSJ 100.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.