Izvor: Tanjug | Četvrtak, 05.12.2019.| 09:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hrvatska kompanija omogućila kupovinu automobila kriptovalutama

Ilustracija
Hrvatska kompanija Karić automobili omogućila je plaćanje kupovine automobila kriptovalutama, kao što su Bitkoin Keš, Etereum, Bitkoin i GoKripto Token, izveštava portal bug.hr.

Karić automobili su ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Fiat, Alfa Romeo i Ford, a plaćanje kupovine ovih četvorotočkaša virtuelnim novcem omogućili su koristeći kripto platni sistem GoKripto (GoCrypto).

Kupci za plaćanje kriptovalutama bi trebalo jednostavno da skeniraju QR kod sa ekrana blagajne iz svog (podržanog) kriptonovčanika. Pritom imaju fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta žele da plate, a trgovac će uvek na svoj poslovni račun dobiti iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu.

Transakcijske naknade za trgovce prilikom primanja kriptovaluta ovim sistemom niže su nego u slučaju plaćanja debitnim ili kreditnim karticama, a one su i jedini trošak trgovca. Implementacija rešenja GoKripto je besplatna, a ne naplaćuje se ni mesečna naknada za njeno korišćenje, navodi se u informaciji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.