Izvor: Agroklub | Sreda, 04.12.2019.| 18:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

WineOS festival predstaviće manje poznata vina iz Srbije

Ilustracija (Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)
Sve je spremno za šesto izdanje osječkog festivala vina, delikatesa i uživanja, WineOS-a. Kako najavljuju iz Udruženja Dekanter, do sada najveće izdanje te manifestacije, koja će se održati 10. i 11. januara sledeće godine u dvorani "Gradski vrt", ponudiće brojne novosti i zanimljivosti za sve posetioce. Ipak, ono što se neće promeniti su brojne radionice, zanimljivije i privlačnije nego ikada.

Publika će imati priliku da iskusi nešto potpuno novo. Organizatori, u saradnji sa udruženjem Panonski pivarski sindikat, donose dve radionice o domaćem kuvanju i stilovima piva. Autor vinskih radionica ponovno je vinski novinar, pisac i bloger Željko Garmaz, koji ponovno dovodi brojne vinare i njihove priče iz svih zemalja u regionu.

- Program počinje u petak, 10. januara, već u 13 sati pričom o belim sortama Dalmacije. Sat vremena kasnije jedan od najboljih regionalnih somelijera, Siniša Lasan, predstaviće vina Hercegovine, a u 15:30 učesnici će imati priliku da se upoznaju sa arhivom Davora Zdjelarevića. Od 16:30 biće predstavljena vinarija Tri oraha, provereno najmističnija i najskuplja vinarija Balkana. U 17:30 sledi prezentacija poznatog mađarskog vinaraČabe Malatinskog, a u 19 sati počinje radionica o velikim crvenim vinima Makedonije.

I drugi festivalski dan, subota, 11. januar, puna je događaja koji kreću od 13 sati radionicom o pelješkom vinu i kamenicama. Sat vremena kasnije biće premijerno predstavljanje nekoliko vina dok će od 15 sati poznati vinski novinar Ivo Kozarčanin predstavljati macerisana bela vina sa Plešivice. Od 16 sati vinski novinar Tomislav Ivanović predstaviće manje poznata vina iz Srbije, a u 17 sati sledi radionica na kojoj će prisutni imati priliku da probaju raritete iz arhive poznatog istarskog vinara Morena Degrasija. Poslednja radionica šestog WineOS-a počinje istog dana u 18 sati, kada će legenda hrvatskog vinarstva Ivan Enjingi predstavljati svoja vina iz 2003. godine, najavljuju iz Udruženja.

Ulaznice za radionice uskoro će moći da se kupe u vinoteci Vinita u ulici Štrosmajerova 21. Cena karata za vinske radionice je oko 1.500 dinara (100 kuna), a za pivske 750 dinara (50 kuna). Na istom mestu prodavaće se i ulaznice za WineOS po ceni od 1.200 dinara (80 kuna). Festival će oba dana biti otvoren za posetioce od 15 do 21 sati.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.