Izvor: eKapija | Sreda, 04.12.2019.| 12:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pokrajinski budžet za 2020. godine 77,3 milijarde dinara - Najveće ulaganje u izgradnju Kamenice 3 i sistema odbrane od grada na Fruškoj gori

Ilustracija (Foto: Guilherme Cunha/Unsplash)
Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2020. godinu u iznosu od 77,3 milijarde dinara.

Predloženi budžet održaće visok nivo kapitalnih rashoda. Kod kapitalnih ulaganja prioritet je završetak započetih projekata i priprema projektne dokumentacije za novi investicioni ciklus.

Najznačajnija nova ulaganja u 2020. godini biće izgradnja objekta Kamenica 3 sa pet-centrom i početak realizacije projekata izgradnje i opremanja automatizovanog sistema odbrane od grada na području Radarskog centra Fruška gora.

Predviđeno je i povećanje sredstava za vodoprivredni sistem, odnosno intenzivnije ulaganje u izgradnju novih fabrika vode i prečistača otpadnih voda.

Veći iznos sredstava predviđen je i za sufinansiranje projekata od nacionalnog značaja u oblasti kulture, a obezbeđeno je i dodatno ulaganje u sport i zaštitu životne sredine, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

Od započetih projekata, između ostalog, biće nastavljena adaptacija Gimanzije Isidora Sekulić u Novom Sadu, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa Heterlendi, opremanje Naučno-tehnološkog parka, adaptacija Narodnog pozorišta u Subotici i drugo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.