NavMenu

U Čačku sledeće godine potpuna rekonstrukcija bolnice, fiskulturnih sala, gradnja parka u Atenici...

Izvor: Morava Info Utorak, 03.12.2019. 18:56
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/krsmanovic)
Na sajtu Grada nalazi se predlog budžeta za narednu godinu, a gradonačelnik Čačka Milun Todorović ističe da su za pojedine namene predviđena veća sredstva u odnosu na ovu godinu.

Todorović je u izjavi agenciji MNA rekao da su planirane veće subvencije za poljoprivredu, ali i završetak brojnih kapitalnih ulaganja. Istovremeno očekuje da se u narednih 15 dana sa svojim sugestijama i predlozima uključe i građani.

Budžetom za kapitalne inesticije predviđen je završetak radova u Ulici 10 i to od stare Mlekare do "Proletera", kako bi se rasteretio saobraćaj u najužem gradskom jezgru.

Todorović kaže da je u planu i izgradnja dela Sinđelićeve ulice, ali i drugih na području grada, dodajući da bi narendih nedelja trebalo da bude usvojena saobraćajna studija.

– Očekujem da i na seoskom području izvodimo infrastrukturne radove, pre svega na putnoj, ali i na kanalizacionoj i vodovojnoj mreži – naveo je on.

Prema njegovim rečima, naredne godine predviđen je završetak rekonstrukcije Opšte bolnice, kao i završetak projekta i početak izgradnje zdravstvene stanice u Ljubiću preko puta Pošte.

– Planiramo da završimo i fiskulturne salu u Donjoj Trepči, kao i Bresnici sa trpezarijom, ali i da uradimo projektak i počnemo izgradnju fiskulturne sale u Trnavi. To je poslednja matična škola koja će takođe imati fiskulturnu salu za najmlađe sugrađane. Radiće se rekonstrukcija, dogradnja i nova izgradnja vrtića, predviđene su veće subvencije i za privatne predškolske ustanove – navao je Todorović.

Todorović ističe da se radi idejno rešenje i za projekta za zatvoren bazen, a tokom 2020. atletski stadion će biti u punom formatu sa svim sadržajima.


On je izjavio da će se raditi na uređenju samog gradskog jezgra, a da će pored crkve Svete Marine u Atenici biti izgrađen veliki park.

– Pored Sokolane biće izgrađena fiskulturna sala za Ekonomsku školu, a u sklopu nje će biti i prostor za borilačke sportove. Takođe, nadam se da će i čačanska Gimnazija da dobije fiskulturnu salu u dvorištu škole, završeni su svi radovi i arheološki, ostalo je da obezbedimo sredstva za tu izgradnju – rekao je Todorović.

Podseća da je u planu pribavljanje u vlasništvo gradu zgrade Halk banke za potrebe Centra za socijalni rad, kao i za ostale gradske uprave.

U Preljini je plan da se u javnu svojinu grada pribavi oko 20 hektara zemljišta kako bi se izgradio hipodrom.

Todorović poručuje da je mnogo planova za narednu godinu, ali je ubeđen da će svi biti ostvareni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.