Izvor: Morava Info | Utorak, 03.12.2019.| 18:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Čačku sledeće godine potpuna rekonstrukcija bolnice, fiskulturnih sala, gradnja parka u Atenici...

(Foto: YouTube/screenshot)
Na sajtu Grada nalazi se predlog budžeta za narednu godinu, a gradonačelnik Čačka Milun Todorović ističe da su za pojedine namene predviđena veća sredstva u odnosu na ovu godinu.

Todorović je u izjavi agenciji MNA rekao da su planirane veće subvencije za poljoprivredu, ali i završetak brojnih kapitalnih ulaganja. Istovremeno očekuje da se u narednih 15 dana sa svojim sugestijama i predlozima uključe i građani.

Budžetom za kapitalne inesticije predviđen je završetak radova u Ulici 10 i to od stare Mlekare do "Proletera", kako bi se rasteretio saobraćaj u najužem gradskom jezgru.

Todorović kaže da je u planu i izgradnja dela Sinđelićeve ulice, ali i drugih na području grada, dodajući da bi narendih nedelja trebalo da bude usvojena saobraćajna studija.

– Očekujem da i na seoskom području izvodimo infrastrukturne radove, pre svega na putnoj, ali i na kanalizacionoj i vodovojnoj mreži – naveo je on.

Prema njegovim rečima, naredne godine predviđen je završetak rekonstrukcije Opšte bolnice, kao i završetak projekta i početak izgradnje zdravstvene stanice u Ljubiću preko puta Pošte.

– Planiramo da završimo i fiskulturne salu u Donjoj Trepči, kao i Bresnici sa trpezarijom, ali i da uradimo projektak i počnemo izgradnju fiskulturne sale u Trnavi. To je poslednja matična škola koja će takođe imati fiskulturnu salu za najmlađe sugrađane. Radiće se rekonstrukcija, dogradnja i nova izgradnja vrtića, predviđene su veće subvencije i za privatne predškolske ustanove – navao je Todorović.

Todorović ističe da se radi idejno rešenje i za projekta za zatvoren bazen, a tokom 2020. atletski stadion će biti u punom formatu sa svim sadržajima.

On je izjavio da će se raditi na uređenju samog gradskog jezgra, a da će pored crkve Svete Marine u Atenici biti izgrađen veliki park.

– Pored Sokolane biće izgrađena fiskulturna sala za Ekonomsku školu, a u sklopu nje će biti i prostor za borilačke sportove. Takođe, nadam se da će i čačanska Gimnazija da dobije fiskulturnu salu u dvorištu škole, završeni su svi radovi i arheološki, ostalo je da obezbedimo sredstva za tu izgradnju – rekao je Todorović.

Podseća da je u planu pribavljanje u vlasništvo gradu zgrade Halk banke za potrebe Centra za socijalni rad, kao i za ostale gradske uprave.

U Preljini je plan da se u javnu svojinu grada pribavi oko 20 hektara zemljišta kako bi se izgradio hipodrom.

Todorović poručuje da je mnogo planova za narednu godinu, ali je ubeđen da će svi biti ostvareni.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.