NavMenu

Bujanovačka Banja čeka strateškog partnera

Izvor: RTS Utorak, 03.12.2019. 17:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Siegi/shutterstock.com)Ilustracija
Bujanovačka Banja je u postupku privatizacije, zainteresovanih kupaca ima, ali ne dovoljno ozbiljnih za kupovinu Specijalne bolnice, kažu u banji. Očekuju strateškog partnera, bolje uslove i redovne zarade.

Na listi za prodaju je već tri godine, a priželjkuje kupca koji će poboljšati uslove kako bi postala savremeni rehabilitacioni centar.

- Od privatizacije očekujemo bolje uslove rada i za radnike i za pacijente, malo renoviranje hotela. Mi smo terapijski blok svojim sredstvima poprilično izrenovirali - kaže Marjan Tomić, glavni medicinski tehničar u Specijalnoj bolnici.

Stacionar je u blokadi zbog 20 miliona dinara neisplaćenih zarada, sudskih presuda. U sudovima decenijama dokazuju vlasništvo Specijalna bolnica i PIO fond. Očekuju da nakon potpisivanja poravnjanja, budu u vlasništvu države, a time se i lakše privatizuju.

- Privatizacija bi nam značila da sve te finansijske probleme rešimo, ta dugovanja. Bili su do sada neki zainteresovani kupci, međutim to je sve neozbiljno, neozbiljne ponude - ističe Goran Nikolić, direktor Specijalne bolnice.

Iako rade u otežanim uslovima, ove godine su iz sopstvenih sredstava kupili nove aparate. Zarade, koje su oko 35.000 dinara, isplaćuju neredovno. Popunjeno je samo 30% kapaciteta.


- Mislim da bi banja trebalo na neki način da se renovira, odnosno da se u nju uloži da bi još više ljudi mogli doći - naglašava Zoran Trajanović, pacijent iz Leskovca.

- Da se poboljšaju uslovi, jer ja sam zahvaljujući banji ponovo stala na nogu - kaže i Jelena Jovanović, pacijent iz Bujanovca.

Boravak u Bujanovačkoj banji pomaže kod reumatskih bolesti, lečii i neurološke probleme, a radi se i sa malom decom i bebama, recimo kod problema sa tortikolisom.

Bujanovačka Banja je nastala na izvorima lekovite termomineralne vode i peloidnog blata. Pored toga, u lečenju reumatskih i neuroloških oboljenja, primenjuje prirodni gas ugljen-dioksid.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.