Izvor: Tanjug | Utorak, 03.12.2019.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Belorusija 2018. izvezla u Srbiju prehrambene proizvode vredne 3 mil USD, a uvezla namirnice od 10 mil USD

Ilustracija (Foto: Twin Design/shutterstock.com)
Belorusija je prošle godine izvezla u Srbiju prehrambene proizvode vredne 3 mil USD, a iz Srbije uvezla namirnice u vrednosti od 10 mil USD, podaci su Ministarstva poljoprivrede i namirnica Belorusije.

Direktor departmana za međunarodnu saradnju i spoljnoekonomsku delatnosti Ministarstva poljoprivrede i namirnica Aleksej Bogdanov rekao je za Tanjug da je izvoz namirnica iz Belorusije u Srbiju ove godine dostigao 3,6 mil USD.

- Trgovinski odnosi između Belorusije i Srbije odvijaju se vrlo dinamično u oblasti namirnica - rekao je Bogdanov i naveo da Belorusija u Srbiju izvozi maslac, krompir, žitarice i povrće, a da je Srbija vrlo zainteresovana da sličnu robu izvozi u Belorusiju.

Naveo je da je juče održana sednica Radne grupe za poljoprivredu između ministarstava poljoprivrede Srbije i Belorusije i da je dogovoreno da se razvijaju mehanizmi za povećanje robnog prometa između naših zemalja.

- Zahvaljujući sklapanju ugovora o zoni slobodne trgovine između Srbije i Evroazijske unije, mi ćemo sada moći da trgujemo sa carinom nula - rekao je Bogdanov.

Očekuje se da će Poslovni forum Srbije i Belorusije, na kome učestvuju 72 srpske kompanije i 22 beloruske kompanije i više od 150 privrednika, dati još veći podstrek daljem razvoju trgovinskih odnosa u oblasti namirnica između dve države.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.