NavMenu

Sindikati sa Ljajićem: Za rad nedeljom mora dodatno da se plati

Izvor: eKapija Utorak, 03.12.2019. 14:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) razgovarali su danas sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem o radu nedeljom i saglasili se da za rad nedeljom mora biti uvećano plaćenje.

- Ministar Rasim Ljajić nas je informisao da je veoma ozbiljno pristupio ovom problemu. Oformljena je radna grupa unutar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koja će do kraja godine izaći sa ozbiljnim analizama za i protiv zabrane rada nedeljom. Ministarstvo će razmotriti razne modalitete, od neradne prve nedelje u mesecu do nekog drugog modela do koga će doći posle razgovora sa trgovinskim lancima i sindikatima. Ono što je dobro jeste saglasnost da rad nedeljom mora biti uvećano plaćen - navodi se na sajtu ASNS-a i dodaje da su predstavnici sindikata zadovoljni održanim sastankom.

Predsednica ASNS Ranka Savić je upoznala ministra sa problemima sa kojima se susreću zaposleni u trgovini, kao što su, navodi, male plate ili neplaćanje prekovremenog rada.

- Rad nedeljom ne možemo posmatrati samo kao ekonomsku kategoriju koja se meri brojem kupaca i ostvarenim profitom. Rad nedeljom ima mnogo značajniji sociološki, socijalni i zdravstveni aspekt - istakli su predstavnici ASNS argumente zašto se rad nedeljom mora ograničiti, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.