NavMenu

Konkurs za ime ptice robot

Izvor: eKapija Subota, 07.11.2009. 14:23
Komentari
Podeli


Izložba dečjih likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola Vračara, koja je posvećena reciklaži sa navedenim predlozima imena za pticu robot, biće otvorena u ponedeljak, 9. novembra, u 12 časova, u Njegoševoj 77. Otvaranju izložbe prisustvovaće Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar, Bojan Đurić, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, Goran Trivan, sekretar za zaštitu životne sredine i Biljana Vicković, predsednica Udruženja građana "Sfera No".

Na izložbi će biti predstavljeni i specijalni "arteko" kontejneri, koji su nagrada školi čiji predlog imena dobije najviše glasova. Ovi kontejneri, koji emituju svetlosne i glasovne poruke, biće postavljeni u školskom dvorištu i namenjeni su prikupljanju PET ambalaže, konzervi i papira koji će se reciklirati.

Na konkursu "Dajmo ime ptici robot" u proteklom mesecu učestvovalo je više od 400 učenika četvrtih razreda iz svih šest osnovnih škola Vračara. Na osnovu svih đačkih predloga imena za pticu robot, stručna komisija izabrala je deset imena, a ime će izabrati svi građani Vračara koji budu glasali do 20. novembra. Tri načina glasanja će biti omogućena: glasačkim listićima u holu opštine Vračar, na kojima će se zaokruživati jedno od predloženih deset imena, zatim preko zvanične Internet prezentacije www.vracar.rs (jedna adresa – jedan glas) ili slanjem SMS na telefon 065/360–2–380 sa tekstom "moje ime (redni broj predloga)", po principu jedan broj – jedan glas.

Izložba radova sa konkursa "Dajmo ime ptici" deo je zajedničkog projekta opštine Vračar i Udruženja građana "Sfera No", kao dela "Beogradske akcije reciklaže Oktopus 2", koja se organizuje tokom 2009. i 2010. godine. Slogan ove akcije je "Naša okolina može da bude bašta, a kada je zapustimo postaje deponija", a cilj je da se prostor grada Beograda revitalizuje i oplemeni raznovrsnim umetničkim akcijama i da se na kreativan način skrene pažnja na zagađenost sredine u kojoj živimo. Ovaj projekat podržava i Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju grada Beograda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.