Izvor: eKapija | Utorak, 03.12.2019.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mokrin dobija moderan trg sa fontanom - Traži se izvođač radova (FOTO)

Budući izgled trga
Opština Kikinda raspisala je javnu nabavku za izvođača radova za rekonstrukciju trga u Mokrinu. Kako su za eKapiju rekli iz gradskog skretarijata za razvoj i investicije, vrednost radova je 27.083.333 dinara bez PDV-a.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, na trgu će biti postavljen novi mobilijar i rasveta, kao i fontana.

Nivelacionim rešenjem je predviđeno da se voda sa trga odvodi prema ulicama Anđe Ranković i Svetog Save. Postojeći kanal za prikupljanje atmosferske vode koji je van funkcije potrebno je da se očisti (da se vrati u funkciju) i da se zamene oštećene ploče.

Rekonstruisani trg biće urađen od prefabrikovanih betonskih elemanata debljine d=8cm, a jedan deo trga za završni element neće imati prefabrikovane betonske elemente već će imati rizlu. Rizla će biti debljine 5cm. Ispod rizle će biti postavljen agrotekstil crene boje koji ima ulogu da spreči rast korova, mešanje rizle sa drugim slojevima, a omogućava prolaz vode.

Deo trga biće predviđen za ozelenjavanje.

Budući izgled trga

Prefabrikovani betonski elementi i rizla biće oivičeni baštenskim ivičnjacima 8/20cm. Na južnom delu trga, predviđena je izgradnja parking prostora. Do parkinga se stiže iz ulice Anđe Ranković.

Ponuđači su obavezni da ponude dostave poštom ili lično do 23. decembra 2019. godine.

Planirani završetak investicije je u roku 100 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Opširnije o tenderu pogledajte OVDE.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.