Izvor: Nezavisne novine | Subota, 30.11.2019.| 17:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Puštena u rad kabinska gondola na Jahorini - Uloženo 8 mil EUR

(Foto: facebook.com/JahorinaOC)
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na Jahorini je pustio u rad novoizgrađenu gondolu Javor-Partizan, dužine 1.100 metara sa 36 kabina, čiji je kapacitet 2.700 skijaša na čas.

Dodik je čestitao Olimpijskom centru Jahorina na još jednom velikom infrastrukturnom poduhvatu, koji olipmijsku lepoticu još brže vodi u sam vrh evropskih i svetskih ski-destinacija.

On je potvrdio da će institucije Republike Srpske i ubuduće snažno podržavati razvoj Olimpijskog centra Jahorina, ali i druge kvalitetne projekte u celoj Republici Srpskoj, koji vode ka njenom još intenzivnijem razvoju i međunarodnoj promociji.

Predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elez rekao je da će gondola nositi ime proslavljenog srpskog režisera Emira Kusturice, a ski staza koja prati gondolu ime proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Vrednost investicije je 8 mil EUR. Gondola će povezati deo skijališta Prača sa delom skijališta Poljice, a trasa će raditi i kada ostale instalacije zbog vremenskih prilika to nisu u mogućnosti.

Uz gondolu su izgrađene i tri skijaške staze, uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštićene vetroustavama i prekrivene sistemom osnežavanja, a napravljeni su vezni putevi koji vode ka gondoli, kao i novi lift na Poljicama, kapaciteta 1.200 skijaša na sat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.