Izvor: eKapija | Petak, 29.11.2019.| 11:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

CTP Invest izgradio fabriku za kinesku kompaniju Yanfeng Automotive Interiors (YFAI) - U projekat uložili 20 mil EUR

Otvaranje CTParka Kragujevac
Novi proizvodni pogon površine 18.500 m2, vodećeg svetskog dobavljača automobilskih enterijera Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), koji je smešten u nedavno završenom CTParku Kragujevac, svečano je otvoren u četvrtak, 29. novembra 2019.

- CTP je izrazito zadovoljan što novi objekat u Kragujevcu otvara sa kompanijom YFAI, našim dugoročnim klijentom i drago nam je što smo pronašli pravu lokaciju za izgradnju objekta koji će odgovarati njihovim poslovnim potrebama u Srbiji. U projekat smo uložili 20 mil EUR, a imamo dostupno zemljište i za njihovo dalje širenje. Kragujevac je grad koji ima odličnu geostratrešku poziciju i visokokvalifikovanu radnu snagu, zbog tehničke raznolikosti grada i duge tradicije u inženjeringu - rekao je Remon Vos, CEO kompanije CTP.

CTPark Kragujevac nalazi se severno od Kragujevca, na glavnoj severnoj/južnoj arteriji koja povezuje Srbiju sa severnom Evropom. Reč je o jednom od četiri projekta koja CTP sprovodi u Srbiji, a u koje će kompanija do 2020. godine uložiti više od 100 mil EUR, i kako bi svoj portfolio proširila na 200.000 m2. CTP trenutno u Srbiji ima četiri parka, kao i pet projekata u toku i nekoliko u pripremi. Kompanija ima dva velika industrijska parka u blizini Beograda, kao i jedan koji se nalazi nedaleko od Novog Sada.

CTPark Kragujevac
- Profesionalizam i intezivna saradnja između svih naših partnera - kompanije CTP, Grada Kragujevca i Republike Srbije, omogućili su nam da realizujemo ovaj projekat u veoma ambicioznom vremenskom roku - istakao je Michael Schachler, Project Manager u Yanfeng Automotive Interiors.

Yanfeng Automotive Interiors (IFAI) svetski je lider u proizvodnji automobilskog enterijera. Sa sedištem u Šangaju, kompanija ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobile. Fabrika u Kragujevcu je prva te kompanije u Srbiji i na početku biće otvoreno 200 novih radnih mesta. S obzirom na to da je postrojenje projektovano za 800 zaposlenih, broj radnika će se postepeno povećavati iz godine u godinu.

- Ponosni smo što učestvujemo u pozitivnom, dugoročnom razvoju grada i veoma smo zadovoljni podrškom koju smo dobili od lokalne vlasti koja nam je omogućila da na vreme izgradimo objekat za našeg klijenta, kompaniju YFAI. Fabrika je izgrađena po visokim standardima i BREEM specifikaciji i svakako će doneti dodatnu vrednost ovoj zajednici za dugi niz godina - rekao je Vlatko Đuriček, direktor CTP u Srbiji.

Svečanom presecanju vrpce prisustvovali su ključni partneri projekta, kao i Chen Bo, ambasadorka Kine u Srbiji, Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca, i Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.