Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.11.2019.| 15:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poslovni softveri za rad na terenu - Logik mobi android aplikacije olakšavaju poslovanje komercijalistima i magacionerima

Ilustracija (Foto: Rasulov/shutterstock.com)
Raditi u savremenom poslovnom okruženju, a ne koristiti softver za praćenje poslovanja, gotovo je isto kao voziti zatvorenih očiju, kaže za eKapiju Miloš Jovanović, direktor prodaje marketing kompanije Logik poslovna rešenja iz Niša.

Firma Logik bavi se razvojem poslovnog softvera za potrebe poslovanja malih i srednjih preduzeća. Na tržištu je prisutna od 2003. godine, a danas broji 30 zaposlenih, ima dve kancelarije locirane u Nišu i Beogradu i više od 2.800 korisnika.

Po rečima Jovanovića, Logik nudi modularna rešenja za praćenje poslovanja koja su jednostavna za upotrebu i nadogradnju prema zahtevima klijenta.

- Kroz naš softver podržan je rad kompanija različitih delatnosti, koje poslovni softver koriste kako bi uspešno ispratile svoje proslovne procese. Oblasti koje pokriva naše rešenje su proizvodnja, maloprodaja, veleprodaja, magacinsko poslovanje, uvoz i izvoz, knjigovodstvo, obračun zarada, evidencija osnovnih sredstava, servis, ugostiteljstvo, hotelijerstvo, fitnes, profesionalni upravnici, evidencija radnog vremena i mnoge druge - navodi Jovanović.

Dodaje da su tri proizvoda koja predstavljaju osnovu poslovanja kompanije Logik Firma, Logik Kasa i Logik Mobi, a tu su i brojna modularna rešenja i aplikacije razvijene za potrebe poslovanja korisnika.

- Ono po čemu smo prepoznatljivi i šta nas izdvaja od drugih je što imamo najbrojniju tehničku podršku koja je dostupna 24/7. Mogućnost izveštavanja takođe je jedna od naših prednosti. Kako ovaj deo smatramo jednim od najbitnijih u poslovanju, razvili smo sistem izveštavanja koji se kompletno prilagođava korisnikovim potrebama. Svaki izveštaj je "skrojen" po tačnoj meri korisnika - navodi naš sagovornik.

- Uvođenje softvera donosi više discipline u sprovođenju poslovnih procesa i podiže nivo transparentnosti u načinu rada kompanije, a suština našeg poslovanja je upravo da pomognemo korisniku da poboljša i optimizuje poslovne procese. Nakon detaljnog sagledavanja poslovanja kompanije, dajemo preporuku koji od modula će joj pomoći da na najoptimalniji način unapredi svoje poslovanje - kaže Jovanović.

On ističe da, po rečima njihovih korisnika, korišćenje Logikovog softvera u mnogome pojednostavljuje i olakšava rad.

- Ono što ga izdvaja od kunkurencije je intuitivnost softvera, njegova preglednost i lakoća korišćenja, kao i veliki broj automatizama kojima raspolaže - ocenjuje naš sagovornik. - Takođe, naše rešenje omogućava rad na udaljenim lokacijama, pa povezivanje više ispostava ili razdvojenih (maloprodajnih ili drugih) objekata predstavlja veliku prednost za naše korisnike.

Jedno od rešenja koje Jovanović izdvaja je android aplikacija za komercijaliste, Logik Mobi – Komercijala, koja je optimizovana za rad na tablet i mobilnim uređajima, a prilagođena zahtevima dinamičnog terenskog rada u situacijama kada nije moguće koristiti klasične PC računare.

- Aplikacija omogućava korisnicima pristup i rad sa podacima iz centrale, kreiranje trebovanja na licu mesta, pregled kartice partnera, otvorenih stavki, kreditnog limita itd. Karakteristika, a samim tim i glavna prednost Logik Mobi aplikacije jeste da štedi vreme i rasterećuje komunikaciju između centrale i prodavca - ističe Jovanović.

Dodaje da je još jedna od korisnih Logik mobi aplikacija i Logik Mobi – Magacin, andrioid aplikacija za magacinsko poslovanje koja pomaže klijentima prilikom obavljanja svakodnevnih magacinskih poslova, takođe optimizovana za rad na tablet i mobilnim uređajima.

- Glavni benefit korišćenja ove aplikacije u poslovanju jeste olakšavanje otpremanja i popisivanja robe, kao i komunikacija između centrale i magacina, što umnogome sprečava greške I ubrzava rad - kaže Jovanović.
Logik za naredni period najavljuje brojne novine, među kojima su Mobi aplikacija za menadžere i Modul za Recepcijsko poslovanje.

- Naša vizija je da budemo regionalni lider u razvoju i implementaciji poslovnog softvera za mala i srednja preduzeća i zato intenzivno radimo na poboljšanju i razvoju tehnologia, kreiranju novih aplikacija, kao i osvajanju stranih tržišta, što nam je takođe u planu - zaključio je Jovanović.

B. PetrovićUnos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.