Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.11.2019.| 09:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Air Serbia se vraća u Istanbul - Letovi od 11. decembra

(Foto: Sabino Parente/shutterstock.com)
Nacionalna avio-kompanija Air Serbia donela je odluku da ponovo uspostavi direktne letove između Beograda i Istanbula nakon pauze od dve i po godine. Prvi let do grada na Bosforu planiran je za 11. decembar 2019. godine. Karte su već u ponudi.

Air Serbia će obavljati letove tri puta nedeljno i polaziće iz Beograda ponedeljkom, sredom i petkom, uz dodatne letove nedeljom u periodu od 22. decembra do 5. januara. Nakon početnog perioda, srpski avio-prevoznik će razmotriti eventualno povećanje frekvencije na 7 letova nedeljno. Avioni Air Serbia sletaće na novi Međunarodni aerodrom Istanbul otvoren 2018. godine, soapštila je avio-kompanija.

- Raduje nas što ponovo uspostavljamo liniju do Istanbula, destinacije do koje je naša kompanija decenijama letela. Brzom reakcijom i specijalnim cenama avio-karata želeli smo da izađemo u susret onima čije je putovanje ugroženo zbog privremenog prestanka rada avio-kompanije AtlasGlobal - izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia.

Istanbul, istorijsko raskršće civilizacija i religija, ujedno je i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Naslednik prestonice drevne Vizantije danas je moderna i dinamična metropola koju dnevno poseti oko sto hiljada turista.

Odluka o ponovnom uvođenju letova na relaciji Beograd – Istanbul posledica je privremene obustave saobraćaja turske avio-kompanije AtlasGlobal sa kojom je Air Serbia imala partnerstvo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.