NavMenu

Inđija dobija moderan trg sa jedinstvenom fontanom - Cisterna otkrivena pod zemljom odlaže početak radova (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 27.11.2019. 15:27
Komentari
Podeli
Projektovani izgled trgaProjektovani izgled trga
Dugo najavljivanu rekonstrukciju gradskog trga u Inđiji odložile su poteškoće nastale prilikom geo-mehaničkih ispitivanja. Sredinom prošle godine Opština Inđija izradila je projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Projektom je predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg.

Međutim, ispod mesta na kojem su predviđeni radovi pronađena je velika cisterna koja je nekad služila za mazut kojim su se grejali okolni objekti, rekli su za eKapiju iz opštine Inđija.

- Bilo je neophodno uraditi geo-mehanička ispitivanja kako bi dobili zvaničnu dokumentaciju za građevinsku dozvolu i da krenemo sa javnom nabavkom i radovima. Dodatni problem smo imali jer se ispod zemlje nalazi ogromna cisterna. Ona je nekada služila za mazut i na taj način se grejala zgrada gde se nalazi Biblioteka, Gimnazija i Tehnička škola - rekao je ranije predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Projektom je, inače bilo predviđeno da centralni park sadrži nove klupe, javnu rasvetu i prateći sadržaj.
Takođe, projektom je predviđena fontana dimenzija 15×7 metara, koja će se nalaziti u centralnom delu trga. Fontana će biti jedinstvena po tome što će se u njenom središtu nalaziti dva stabla bora.

Predsednik opštine ranije je naveo da je vrednost investicije oko 60 miliona dinara, ali se očekuje da će radovi koje će biti neopodno izvoditi pod zemljom, u izvesnoj meri izmeniti projekat.

I. Milovanović
Fotogalerija
Novi trg u Inđiji
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.