Izvor: eKapija | Sreda, 27.11.2019.| 12:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija iz Srbije otvorila prvi regionalni centar u Dubaiju

Ilustracija
Kompanija Braineering IT Solutions, specijalizovana za usluge u oblasti informacionih tehnologija, pokrenula je svoj regionalni centar u slobodnoj zoni Dubai South, posle nepunih mesec dana od potpisivanja Sporazuma o saradnji između Privredne komore Srbije i Saveta slobodnih zona Dubaija, saopštila je Privredna komora Srbije.

- Kompletna procedura registracije završena je za manje od 24 časa uz izuzetnu podršku osoblja slobodne zone Dubai South. Sada se nalazimo u fazi otvaranja računa, pokretanja operacija i integracije u sistem Dubai South. Očekujem da ćemo, kao prva kompanija sa prostora Zapadnog Balkana koja je iskoristila pogodnosti Sporazuma o saradnji, biti dobar primer i vodilja drugima da izaberu Ujedinjene Arapske Emirate kao regionalni centar za svoje operacije ka bliskom Istoku, Aziji i Africi - izjavio je Goran Simić, generalni menadžer za Bliski Istok kompanije Braineering IT Solutions.

Pored kompanije Braineering IT Solutions, još nekoliko kompanija iz Srbije razgovora sa slobodnim zonama Dubaija i Abu Dabija o otvaranju svojih regionalnih centara.

- Srbija je sve više prepoznata kao centar inovativnih tehnologija koje mogu da budu konkurentne na globalnom nivou. O tome svedoči činjenica da su u poslednje četiri nedelje, od potpisivanja sporazuma između Privredne komore Srbije i slobodnih zona Dubaija i Abu Dabija, kompanije iz oblasti tretmana voda, solarne energije, avio tehnologija, informacionih tehnologija, poljoprivrede, organizacije događaja, stupile u pregovore. Očekujemo da će još kompanija uskoro slediti dobar primer Braineeringa i iskoristiti pogodnosti koje pružaju sporazumi o saradnji koje smo potpisali - istakao je Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju.

Sporazumima između PKS i slobodnih zona Dubaija i Abu Dabija predviđeno je niz pogodnosti za kompanije sa prostora Zapadnog Balkana koje žele da otvore svoje regionalne centre u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pogodnosti obuhvataju ubrzane procedure za otvaranje kompanija, pomoć i podrška za pribavljanje dozvola, carinske i inspekcijske dokumentacije, kao i mogućnosti analize tržišta, podrške u finansiranju projekata i pronalaženju adekvatnih partnera za njihovu realizaciju. Dodatno, novoformirane kompanije mogu koristiti pogodnosti specijalizovanih start-up i inkubator centara kako bi u što kraćem roku razvile i unapredile svoje poslovanje, navodi se u saopštenju PKS.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.