NavMenu

Podizvođači grčke kompanije Aktor, koja je gradila Koridor 10, kažu da su oštećeni za desetine miliona evra

Izvor: Tanjug/Novosti Utorak, 26.11.2019. 09:31
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija/S.M.)
Podizvođači grčke kompanije Aktor ostali su "kratkih rukava" posle završetka izgradnje Koridora 10, pišu "Večernje novosti", prenosi Tanjug.

Ova kompanija, koja je dobila posao za izgradnju čak četiri deonice na Istočnom kraku Koridora 10, ostala je podizvođačima dužna desetine miliona evra, navodi list.

Vlasnik jednog od preduzeća kaže da im grčka firma za robu i usluge nije platila oko 60 miliona dinara, zbog čega su tokom ove godine podigli tri tužbe pred Privrednim sudom u Beogradu.

Kako navode Novosti, grčka kompanija je još veći ceh napravila firmama koje su je snabdevale kamenom i ostalim materijalima, ugrađenim u auto-put.

- Stalno smo se s njima natezali, a pre nekoliko meseci smo prekinuli saradnju. Kasnili su, pa bi u nekom trenutku platili deo duga. Ponašaju se bahato i ucenjuju. Traže da im otpišemo od 20% do 30% duga, da bismo dobili ostatak - kaže vlasnik oštećene firme.


List piše da zvanični podatak o tome koliko Aktor ukupno duguje nemaju ni Koridori Srbije, koji kažu da oni nikome ništa ne duguju i da nisu ovlašćeni da posreduju u sporovima između izvođača radova, podizvođača i dobavljača.

U kompaniji Aktor nisu želeli da odgovore na pitanja Novosti u vezi sa dugovanjima prema srpskim privrednicima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.