Izvor: eKapija | Petak, 14.10.2005.| 13:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prva sednica srpsko-grčkog Poslovnog Saveta u AtiniNedavno osnovan Grčko-srpski Poslovni savet, koji se sastoji od 40 najznačajnihjih srpskih i grčkih kompanija, održaće svoju prvu sednicu u petak 21. oktobra u Atini. Sednici će prisustvovati predstavnici Grčke i Srpske vlade zajedno sa većim brojem biznismena, predstavnika firmi iz obe zemlje. Predsedavajući na sednici će biti zamenik ministra inostranih poslova Grčke - Evripidis Stylianidis, kao i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlade Srbije dr Milan Parivodić.

Na sednici će pored prezentacija, biti reči i o sistemu duplog oporezivanja, pravnoj zaštiti u Srbiji i drugim temama bitnim za jačanje poslovnih veza između grčkih i srpskih kompanija.

Symeon Tsomokos, predsednik grčkog dela Poslovnog saveta je rekao na konferenciji za novinare, da će sednici prisustvovati kako one grčke firme koje već investiraju u Srbiji, tako i oni koji još uvek nemaju saradnju sa srpskim firmama. On je naglasio da ovo nije konferencija koja će rešiti sva pitanja i sve probleme u srpsko-grčkim odnosima, ali će sigurno unaprediti ekonomsko-trgovinske odnose Grčke i Srbije.

Grčka je u vrhu liste najvećih investitora u oblasti bankarstva, telekomunikacija, naftne industrije, industrije šećera i cementa. Želja i cilj je, kako kaže Jasmina Hadžiabdić, pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Srbije, da 2006. bude među prvih pet investitora u Srbiji. Srpski deo Poslovnog saveta, dodaje ona, odlazi u Atinu da pokaže zašto Srbija može da bude centar za investicije iz Grčke.

Firma Jugoagent, Trayal korporacija, Turistička organizacija Srbije, Navip, Energoprojekt, Dijamant, Goša, Hemofarm, Kontinental banka, Galenika, Tigar, EFG Eurobank, Hellenic Petroleum, Piraeus Bank, Motorola, Sarakakis Group, Delta Ice cream, samo su neke od firmi koje će prisustvovati i koje će se predstaviti na ovom skupu.

Sledeća sednica će biti održana u Beogradu marta 2006.

M. Šćekić

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.