NavMenu

Uprava za agrarna plaćanja transformisaće se u platnu agenciju

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 25.11.2019. 13:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Uprava za agrarna plaćanja transformisaće se u platnu agenciju, što je deo Akcionog plana za Poglavlje 11, koje se odnosi na poljoprivredu i ruralni razvoj, najavlila je direktorka Uprave za agrarna plaćanja Biljana Petrović.

Dodaje da je realizacija tog cilja neophodna za zatvaranje Poglavlja i pripremu za sprovođenje Zajedničke poljoprivredne politike EU, pre svega prvog stuba koji je u vezi sa direktnim plaćanjima u poljoprivredi.

Prema njenim rečima, Uprava bi kao platna agencija imala veću nezavisnost i efikasnost u radu, ali i veće prisustvo na terenu kroz regionalne kancelarije planirane u nekoliko gradova Srbije.

Da bi Srbija koristila Instrument za pretpristupnu pomoć namenjen poljoprivredi i ruralnom razvoju (IPARD II) treba da ispuni velik broj zahteva i kriterijuma, rekla je Petrovićeva za portal AgroFin.rs.


Do sada je, podseća, sprovedeno pet IPARD javnih poziva na koje je pristiglo 736 zahteva, a 118 poljoprivrednika je isplaćeno. Dodala je da su u toku dva javna poziva namenjena poljoprivrednicima, kao i da je do kraja godine otvoren Konkurs za podršku mladim poljoprivrednim proizvođačima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.