NavMenu

Japanski mača čaj - Zamena za kafu?

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.11.2019. 10:57
Komentari
Podeli
Zeleni čaj (Foto: Chiociolla /Shutterstock)Zeleni čaj
Japanski mača čaj je jedini čaj koji se proizvodi u prahu. Reč je o najcenjenijoj vrsti zelenog čaja, s tim što je mnogo jači antioksidans od običnog zelenog čaja. Prepoznatljiv je po izrazito zelenoj boji, koja potiče od velike količine hlorofila, koji pomaže da se telo očisti od toksina.

Kako navodi sajt Piazza Organica, ovaj čaj podstiče bolje funkcionisanje metabolizma i topi kalorije. Umiruje misli i opušta telo, a utiče i na bolje raspoloženje i koncentraciju. Odličan je za prevenciju pojave hroničnih bolesti, kao i za smanjenje nivoa holesterola i šećera u krvi.


U odnosu na kafu, mača sadrži 50% manje kofeina. Kada popijemo kafu, kofein ulazi u sistem već nakon nekoliko minuta, a efekti skoka energije prolaze za dva do tri sata. Kofein iz mača čaja oslobađa se polako, a energija ostaje na visokom nivou četiri do pet sati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.