Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.12.2019.| 12:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

CTP Invest razvija najveći industrijski park u Srbiji

CTP Invest, vodeći vlasnik i operator poslovnih parkova u Centralnoj Evropi, od početka poslovanja u Srbiji pokrenuo je brojne projekte. Pored značajnih investicija u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, kompanija planira početak izgradnje novog CTParka - Beograd Sever. Nakon završetka projekta Srbija će dobiti najveći industrijski park koji će se prostirati na 70.000 m2.

- Tokom 2019. godine kompanija CTP Invest kupila je zemljište površine 15,3 hektara u nameri da izgradi jedan od najvećih industrijskih parkova u Srbiji. Već smo dobili i dozvolu za izgradnju logističkog centra, a početak radova planiran je za prvi kvartal 2020. godine. U okviru CTParka Beograd sever biće izgrađene tri odvojene zgrade ukupne površine 70.000 m2, modernog industrijskog prostora A klase - kažu iz CTP Investa.

Posebnu atraktivnost novog CTParka čini njegova lokacija. Zemljište na kome će biti igrađen industrijski park nalazi se u Novim Banovcima, odmah pored auto-puta A1.

- Naš novi centar biće strateški pozicioniran između dva najveća grada u Srbiji - Beograda i Novog Sada. Lokacija pored same raskrsnice Novi Banovci daje mogućnost jednostavnog pristupa auto-putevima, što je od velike važnosti za buduće investitore. Takođe, značajna prednost je odlična povezanost sa Zagrebom, Budimpeštom i Temišvarom - navode iz kompanije.

Moderan prostor i odlična pozicioniranost CTParka Sever pogodni su za "first mile" logistiku (dopremanje robe do prodavca ili distributera) i laku proizvodnju. Udaljenost od centra Beograda od samo 20 kilometara, blizina Novog Sada, Inđije i okolnih mesta predstavljaju posebnu pogodnost i zbog lako dostupne radne snage. Naime, područje koje pokriva 2,5 miliona ljudi može se obići za svega 40 minuta vožnje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.