NavMenu

Raspisan tender za izgradnju fekalnog kolektora u užičkom naselju Turica

Izvor: Radio Luna Nedelja, 24.11.2019. 18:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sima/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Užice je objavio javnu nabavku za izgradnju fekalnog kolektora u Turici. Rok za dostavljanje ponuda je 12. decembar, a radovi će obuhvatiti izradu fekalne kanalizacije, glavni krak u Turici, uključujući prethodne i geodetske, zatim zemljane i montažne radove.

-Nakon urađenog projekta koji je koštao oko 450.000 dinara, raspisan je tender za izgranju radova na kolektoru u Turici i za tu namenu je izdvojeno 16 miliona dinara. Druga faza tog projekta iznosi oko 45 miliona dinara i tender za taj deo radova biće raspisan na proleće. Kao što je i dogovoreno sa grupom građana koji su bili i na sastanku sa gradonačelnikom radovi na kolektoru će biti završeni do sredina naredne godine. Lokalna samouprava će dati sve od sebe da reši ovaj gorući problem građana Turice - rekao je član gradskog veća zadužen za mesne zajednice Vladimir Sinđelić za Radio Lunu.

Sinđelić je napomenuo da je u toku i izgradnja fekalnog kolektora na Beloj Zemlji kojim će osim industrijske zone biti obuhvaćena i domaćinstva.

-Faktički jedna trećina Bele Zemlje biće priključena na taj kolektor i biće napravljena još dva kolektora da bi pokrili celu Belu Zemlju. Ranijim projektom bio je planiran jedan kolektor koji bi bio smešten na Sušičkim Vrelima, ali je on bio neostvariv pa je napravljen novi koji podrazumeva izgradnju tri manja kolektora. Već je raspisan tender, za glavni put koji će da vodi do industrijske zone na Beloj Zemlji, a radovi bi trebalo da počnu na proleće. Nadamo se da ćemo na proleće dobiti jednog velikog stranog investitora. U planu je izgradnja ambulante na Beloj Zemlji i apoteke koja će raditi u sklopu ambulante, a otvoren je i vrtić koji je bio dugogodišnja zelja građana - naveo je Sinđelić.


Prvi deo radova na Vlajkovom platou preko puta opštine biće završeni do kraja godine, a drugi deo čim počne građevinska sezona.

-Kasnjenje sa radovima nije do lokalne samouprave već je problem bio nedostatak izvođača radova. Ovaj prvi deo koji je sada raskopan i betoniran biće završen do kraja godine, a biće postavljene mermerne ploče kao i na plato ispred opštine. Drugi deo radova koji podrazumeva radove na platou ispred banaka krenuće čim počne građevinska sezona, oko 15. marta - zaključio je Sinđelić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.