NavMenu

Otvoren 14. Međunarodni sajam etno hrane i pića u Beogradu

Izvor: eKapija Subota, 23.11.2019. 17:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kuvona/shutterstock.com)Ilustracija
Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski sekretar za privredu Milinko Veličković prisustvovali su otvaranju 14. Međunarodnog sajma etno hrane i pića, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Otvaranju su prisustvovali i predsednik Saveta Sajma Gavrilo Veselinović, kao i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović.

Mladenović je istakao da je Grad Beograd do sada najviše zastupljen na ovom sajmu sa velikim štandom, prostorom i brojem izlagača, preneo je Beoinfo.

–Grad je prezentovao preduzetnike sa svoje teritorije, koji uživaju podsticaje i subvencije preko Sekretarijata za privredu. Poljoprivredni preduzetnici su to vratili sa odličnim proizvodima i vrhunskim kvalitetom i sa ponosom predstavljaju naš grad na ovom sajmu – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

On je naglasio da se sajam iz godine u godinu razvija, te da je sve veći broj izlagača i proizvoda.

–Pratimo gazdinstva i preduzeća koji iz godine u godinu napreduju i vidimo ozbiljan pomak u prezentovanju i kvalitetu. To nam uliva nadu da će srpska poljoprivredna porozvodnja i u budućnosti biti na višem nivou i da će nastaviti sa dobrim poslovanjem – naveo je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je pozvao sve sugrađane da u nerednim danima, do utorka 26. novembra dođu na sajam u Halu 3 i uživaju u odličnim proizvodima.

Milinko Veličković je naglasio da Grad Beograd po peti put učetvuje kao pokrovitelj na Sajmu etno hrane i pića, zajedno sa Ministarstvom.

–Grad Beograd povećava subvencije za poljoprivredne proizvođače, te su tako te subvencije 2013. godine iznosile 20 miliona dinara, a ove godine su one 10 puta veće, odnosno opredeljeno je 200 miliona dinara. Sa ponosom mogu da najavim da će subvencije za 2020. godinu iznositi 240 miliona dinara – rekao je Veličković i dodao da to govori da se poljoprivreda visoko kotira na ukupnoj lestvici privrednog razvoja Beograda.

Gradski sekretar za privredu je podsetio da se Grad prostire na ukupno 327 hiljada hektara zemljišta, od čega je 277 hiljada hektara poljoprivredno zemljište.

– To nam je reper da Grad Beograd mora da vodi računa o poljoprivredi, jer je ona jako važna za naš grad – istakao je on.


Veličković je rekao da su na sajmu zastupljene sve gradske opštine koje izlažu svoje proizvode kao što su organsko povrće, voće, rakije, vina, sirevi, suhomesnati proizvodi, medovi, čajevi, zimnice i slatkiši.

–Pored poljoprivrednih proizvođača predstavili su se i Poljoprivredno-hemijska škola iz Obrenovca, Turističko-ugostiteljska škola sa Savskog venca, JKP Gradske pijace, zatim kulturno-umetnička društva i mnogi etno restorani.

Novina od ove godine je i prezentacija Sajma "Znanjem do cilja" u okviru kog se predstavljaju privrednici iz Beograda koji su koristili subvencije Grada za nabavku osnovnih sredstava, proširenje proizvodnje, inovacije i usluge – poručio je gradski sekretar.

Prema njegovim rečima ove godine biće dodeljena specijalna priznanja za postignute rezultate iz oblasti uluga, proizvodnje i inovacija, kao i priznanja za poljoprivrednike u oblastima organska proizvodnja, voćarstvo i pčelarstvo. Takođe, Grad Beograd dodeliće i priznanje za najlepši štand na sajmu.

Sajam etno hrane i pića traje do 26. novembra na Beogradskom sajmu u Hali 3.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.