Izvor: eKapija | Utorak, 03.12.2019.| 10:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Volvo FH s tehnologijom I-SAVE - Najštedljiviji Volvo kamion do sada

Volvo FH sa I-SAVE tehnologijom, tegljači namenjeni dugolinijskim transportima, već nekoliko meseci su prodajni hit kompanije Volvo Trucks na mnogim tržištima u Evropi, sa dobrim izgledima da tako bude i u Srbiji. Do 31. decembra 2019. godine potencijalnim kupcima u Srbiji nudi se eksluzivna mogućnost da poruče ove kamione po promotivnim uslovima.

Za lakšu odluku o dobroj kupovini od koristi će biti nekoliko uvodnih informacija i ono što je najvažnije, iskustva onih koji su već imali mogućnost da probaju najštedljivi Volvo kamion u realnoj eksploataciji.

Ovu verziju pokreće redni šestocilindarski dizel motor Volvo D13K TC radne zapremine 12,8 litara s novom, turbokompaund tehnologijom (iza turbokompresora u izduvnom sistemu dodata je još jedna turbina koja ponovo koristi višak toplote i energije izduvnih gasova i daje više obrtnog momenta uz ekonomičniju potrošnju). Kao i klasičan agregat D13K, nudi agilnih 460KS, odnosno 500 KS, ali uz značajno viši maksimalan obrtni moment - 2.600 i 2.800 Nm već pri 900-1.250 obrtaja u minutu. Ta najmodernija Volvo "mašina" radi na znatno nižem broju obrtaja od standardnih i osetno kasnije ili čak uopšte ne zahteva promenu u niži stepen prenosa jer ima pregršt obrtnog momenta, čak 300 Nm više od standardnog D13K motora. Izduvni gasovi obe verzije ispunjavaju kriterijume aktuelnih Euro VI emisionih propisa.

Standardni deo specifikacije je automatizovani I-Shift menjač, bez mogućnosti ručne (sekvencijalne) promene stepena prenosa i bez funkcije kickdown. Vozilo je fabrički prilagođeno dugolinijskom transportu, s posebnim softverom upravo za ovaj vid eksploatacije. Njegovoj ekonomičnosti, osim turbokompaund tehnologije, doprinosi i to što se motor automatski isključuje nakon dva i po minuta rada u praznom hodu (na "leru") i na obe osovine su pneumatici s niskim otporom kotrljanja tipa A ili B. Uz to, nove 13-tonkse pogonske osovine imaju manji koeficijent unutrašnjeg trenja, a pumpa u servo sistemu upravljačkog mehanizma ima promenljivu radnu zapreminu.

Značajan doprinos ekonomičnosti daju i usavršeni, najmoderniji elektronski sistemi I-See (koristi mapirane podatke na bazi tehnologije "oblaka", pa ova funkcija pouzdano sinhronizuje kamion sa informacijama sa mapa visoke rezolucije u cilju veće uštede goriva), I-Cruise i I-Roll (inteligentna regulacija stalne brzine kretanja deluje u kombinaciji sa funkcijom slobodnog kotrljanja I-Roll koja štedi gorivo).

U nekoliko renomiranih transportnih kompanija u Srbiji, demo tegljač FH 460 sa I-SAVE tehnologijom pokazao je izuzetnu ekonomičnost: recimo, u dvonedeljnoj eksploataciji u realnim uslovima, pod punim opterećenjem, to vozilo je u KoMo-transu iz Trnave kod Čačka prosečno trošilo 26,4 litra na 100 kilometara, što je za čak 3,5 litara na 100 kilometara manje od najekonomičnije potrošnje koju na istim rutama postižu klasično opremljeni Volvo tegljači u floti ove kompanije, odnosno ušteda u potrošnji goriva od prosečno 11%

- Volvo FH 460 s novom tehnologijom I-SAVE je prevazišao sva naša očekivanja, pre svega svojom izuzetnom ekonomičnošću, ali i ostalim karakteristikama i sasvim je izvesno da će već kod prve sledeće kupovine novih tegljaća on biti naš prvi izbor - kaže osnivač, vlasnik i direktor KoMo-transa, mašinski inženjer Miloljub Spasojević.

- Tokom dvonedeljne probne eksploatacije uposlili smo ga na redovnoj liniji Beograd-Rijeka-Beograd, na kojoj decenijama prevozimo kontejnere s uvoznom ili izvoznom robom. Vozilo je u dve takve ture bilo pod punim opterećenjem - vuklo je ukupnu masu od maksimalno dozvoljenih 40 tona i pri tome prosečno trošilo oko 26,4 litara dizela na 100 km, što je za više od 11% manje od najekonomičnije potrošnje koju smo Volvo kamionima iste ili približne snage ostvarili na toj maršruti. I, što je takođe veoma bitno, tokom probne eksploatacije efektivno vreme koje je FH 460 s I-SAVE tehnologijom proveo u odlasku ili dolasku iz Rijeke (nešto više od 550 km u jednom pravcu) nije bio ništa duže od klasično opremljenih Volvo tegljača koji voze na ovoj ruti - rekao je Spasojević.

Inače, u flotama dve njegove kompanije su, skoro od samog početka, samo Volvo tegljači - trenutno ih je 15 u Srbiji i 20 u inostranstvu. I Svi su angažovani na istom poslu - vuku isključivo poluprikolice s kontejnerima.

Visoku ekonomičnost isti tegljač je potvrdio i u beogradskoj kompaniji Astra SB, koja se takođe bavi međunarodnim transportom.

- Tokom jednonedeljne probe dva puta smo ga uposlili na uobičajenoj ruti Beograd-Niš-Beograd na kojoj je bio osetno štedljiviji od uporedivog Volvo tegljača iste snage - kaže osnivač, vlasnik i direktor kompanije, Branko Samardžić.

- Tegljač sa I-SAVE tehnologijom je na te dve ture prosečno potrošio 24,9 litara na 100 km, što je mnogo niže od naših normativa, uz važnu napomenu da je u jednoj turi u odlasku vukao neto teret od 10, a u povratku od 24 tone - dodaje Samardžić.

Astra SB je takođe veran kupac Volvo kamiona: u floti od ukupno 64 vozila, 42 su FH tegljači nove generacije.

Svoju štedljivost FH 460 sa I-SAVE tehnologijom je demonstrirao i u kompaniji Eurošped Šijaković iz Beograda: na probi koja je trajala osam dana (kružna tura - Beograd-Vršac-Ljubljana sa 9,8 tona tereta, Rijeka-Surdulica sa 10 tona, Vladičin Han-Beograd sa 24 tone tereta), prosečno je potrošio 24,62 litra dizela na 100 km, što je, po tvrdnjama vlasnika i direktora, Radovana Šijakovića, oko 2,5 litara manje od uporedivog Volvo tegljača iste snage. U floti Eurošped Šijaković od 70 kamiona pet je novih Volvo FH tegljača iz ove godine, ali u ovoj kompaniji od ranije imaju dobra iskustva s eksploatacijom polovnih vozila čuvenog švedskog proizvođača.

Vlasnici i vozači ovih kamiona širom Evrope su izuzetno zadovoljni, ne samo ekonomičnošću već i udobnošću i ukupnim performansama najštedljivijeg Volvo-a.

Za više detalja o ovim vozilima i mogućnostima finansiranja zainteresovani se mogu obratiti Volvo Truck centrima u Novim Banovcima, Novom Sadu, Čačku i Doljevcu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.