Izvor: eKapija | Utorak, 03.11.2009.| 14:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Softver za kreiranje anketa "Quickker" - projekt kompanije "SAM Projekt Biro" na "Web Festu 2009"

Ivana Trajković (Foto: b)

Glasanje za najbolji web sajt ili web projekat u okviru "Web Fest 2009", prvog regionalnog Internet festivala je u toku, a svečana ceremonija dodele nagrada biće održana 26. novembra u Beogradu.

Investicioni portal "eKapija" vam predstavlja neke od kompanija koje su ušle u konkurenciju za tu nagradu.

Kompanije "SAM Projekt Biro" i "IT Production" na "Web festu 2009" predstavljaju "Quickker", softver za kreiranje anketa (http://www.quickker.com).

Ivana Trajković (Foto: b)
(Ivan Trajković)

Ivan Trajković, "IT production", osnivač kompanije

Koliko je važan Internet nastup za Vaše poslovanje?

Uzevši u obzir da je "SAM Projekt Biro" doskora bila firma koja se isključivo bavila projektovanjem i uslugama u građevinarstvu, Internet nastup predstavlja budućnost poslovanja naše nove delatnosti koje se ogleda u dva aspekta – razvoj i dizajn Web aplikacija za klijente i razvoj Web aplikacija u formi produkata naše firme. Tim stručnjaka pod mojim vođstvom, koji već godinama posluje pod imenom "IT Production" i koji svoje dugogodišnje iskustvo ostvareno po Evropi i Americi želi da prenese i primeni na region, našao je zajednički jezik sa direktorom "SAM Projekt Biroa" i počeo da posluje u okviru iste firme. S obzirom da je ta ekspertiza zasnovana na Internet projektima koji su imali raspon od malih Web prezentacija do enterprise Web aplikacija koje mesečno ostvaruju promet i preko 1 mil EUR, "Quickker" - softver za kreiranje online anketa, kao naš prvi srpski proizvod, predstavlja pažljivo odabran projekat koji može da zadovolji veliki spektar klijenata kojima je prihvatljiva definisana godišnja cena zakupa.

Oseća li se napredak u poslovanju završetkom projekta Vaše kompanije?

Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u veoma kratkom periodu. Uspeli smo da zadobijemo poverenje Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, iFront Internet konferencije, kao i Kliničkog centra Srbije za samo dve nedelje od kad je "Quickker" zvanično postavljen. Uzevši u obzir da je "Quickker" proizvod kojem tržište nije ograničeno samo na Srbiju, već kako na region tako i na celi svet, ciljnim kontaktiranjem odabranih firmi i prezentovanjem ovog softvera došli smo ne samo do novih prijava za "Quickker" već i do novih klijenata za razvoj i dizajn custom Web aplikacija.

Kakva je Vaša prognoza poslovanja kompanije u budućnosti?

Agresvnim nastupom u poslednjem kvartalu 2009. i prvom kvartalu 2010. planiramo da ostvarimo redovan prihod i održivost našeg prvog sprskog proizvoda. Izlaskom na američko i britansko tržište preko strateških partnera očekujemo dodatne prilive za dalji razvoj i nove verzije pomenute Web aplikacije.

Ivana Trajković (Foto: b)

Ivana Trajković, project manager

Šta je "Quickker"?

"Quickker" je softver za kreiranje on-line anketa koji kao ciljnu grupu ima mala i srednja preduzeća, preduzetnike, organizacije, institute i univerzitete, a da pri tom ne zapostavlja studente i školarce koji putem besplatne verzije mogu sasvim kvalitetno kreirati ankete i služiti se većinom funkcionalnosti koje sistem pruža u tom obimu da se ne ometa logička celina anketiranja. "Quickker" potencira činjenicu da rentiranje poslovnih Web aplikacija može da predstavlja izlaz iz krize i smanjenje troškova pri nabavci novih informacionih sistema u tom smislu da krajnji korisnik možda ne mora kupiti proizvod koji bi koštao par desetina hiljada evra već ga može rentirati za mnogo manje, dok sve vreme ima izbor da odustane od proizvoda dok nije previše duboko zavukao ruku u džep.

Kada je sajt postavljen u ovom obliku?

U obliku u kom je sad (beta verzija) postavljen je 19. oktobra ove godine.

Ko je dizajner?

Iza dizajna "Quickker"-a stoji "IT Production" tim. Moram napomenuti da dizajnu jeste posvećena određena doza napora, ali ne tolika koliko je posvećena na samu funkcionalnost aplikacije. S obzirom da je prva faza razvoja bila striktno definisana vremenskim rokovima i budžetom morali smo se odlučimo za trade off između dizajna i definisanih funkcionalnosti. Smatram da smo, bar za sad, odradili dobar posao i u jednom i u drugom pravcu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.