Izvor: eKapija | Petak, 22.11.2019.| 12:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zakonodavni okvir u funkciji razvoja zelene infrastrukture - Prezentacija projekta u Beogradu

Ilustracija (Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Prezentacija rezultata UPAS projekta "Zakonodavni okvir u funkciji razvoja zelene infrastrukture" biće održana u četvrtak 28.11.2019. od 17 sati u Savezu inženjera i tehničara Srbije.

U okviru prezentacije će biti predstavljeni rezultati ankete koja je sprovedena anketiranjem zainteresovanih stručnjaka tokom septembra i oktobra 2019. godine, navodi se na sajtu Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije. Biće predstavljeni i rezultati rada radne grupe UPAS i publikacija nastala kao rezultat projekta.

Cilj projekta bio je da podstakne stručnjake na razmišljanje o zelenoj infrastrukturi radi koncipiranja elemenata sadržaja potencijalne zakonske regulative i strategije o zelenoj infrastrukturi.

- Ukoliko bi se strategija i regulativa izradile i usvojile u Srbiji, bio bi ozvaničen pojam zelene infrastrukture i učinjen podsticajni korak za njen razvoj. Razvoj koncepta zelene infrastrukture ima za cilj unapređenje životne sredine, pre svega kroz uticaj zelenih mreža i zeleno-plavih koridora na mikroklimu i topoklimu, na kvalitet vazduha, na očuvanje kvaliteta vode i poroznosti zemljišta, na biološku raznovrsnost, na ambijent, na stvaranje boljih uslova za rekreaciju stanovnika itd. - navodi se.

Projekat je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.