NavMenu

Evo kako će izgledati jezero Pariguz u Resniku - U toku tender za izbor izvođača radova

Izvor: eKapija Petak, 22.11.2019. 11:49
Komentari
Podeli
Budući izgled jezera Pariguz u ResnikuBudući izgled jezera Pariguz u Resniku
Gradska Opština Rakovica još 2013. godine pokrenula je inicijativu za izgradnju sportsko-rekreativnog centra na jezeru u Resniku. Radovi na uređenju trebalo bi da otpočnu čim se izabere izvođač radova. Završetak radova planiran je za period proleće 2020. godine, a predračunska vrednost radova prve faze iznosi 20 miliona dinara.

- Na inicijativu Opštine Rakovica 2014. godine Skupština Grada Beograda donela je odluku o izradi Plana detaljne regulacije pod nazivom PDR-a za sportski centar Jezero u Resniku, Gradska Opština Rakovica i Voždovac. Ovaj projekat je okončan 2017. godine i tada su se stvorili uslovi za realizaciju ove ideje. U toku 2018. godine urađen je projekat pod nazivom Uređenje slobodnih površina na jezeru Resnik kojim je konkurisano kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Projekat je prihvaćen i odobrena su sredstva za njegovu realizaciju - kažu za eKapiju iz GO Rakovica.
PDR-a za sportski centar Jezero u ResnikuPDR-a za sportski centar Jezero u Resniku
Sredinom oktobra 2019. potpisan je ugovor o realizaciji projekta, a opširnije o tome čitajte u posebnoj vesti.

- Javna nabavka za izbor izvođača je u toku, a završetak radova planiran je za period februar–mart 2020. godine, u zavisnosti od vremenskih uslova - kažu iz Opštine.

U prvoj fazi predviđeno je postavljanje plutajućeg objekta-pontona, izgradnja parking prostora, odmorišta i prilaznog stepeništa, dok druga faza obuhvata izgradnju pešačke staze, dva odmorišta i mobilijara.

Kako je ranije najavljeno, u poslednjoj, trećoj fazi, predviđeno je da se površina od 20 hektara oko jezera ponudi investitorima za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa.

Jezero u Resniku, u Beogradu poznato pod imenom Pariguz, nastalo je izgradnjom brane krajem osamdesetih godina prošlog veka. U prethodnom periodu izrađen je plan detaljne regulacije, studija o izvodljivosti i idejno rešenje sportsko-rekreativnog kompleksa. Institut Jaroslav Černi izradio je "Projekat čišćenja jezera", dok je urađena i posebna brošura za potencijalne investitore. Krajem prošle godine urađeno je i mapiranje jezera, što je osnova za njegovo čišćenje, a trasirana je i saobraćajnica koja vodi ka jezeru.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.