NavMenu

Evo kako će izgledati jezero Pariguz u Resniku - U toku tender za izbor izvođača radova

Izvor: eKapija Petak, 22.11.2019. 11:49
Komentari
Podeli
Budući izgled jezera Pariguz u ResnikuBudući izgled jezera Pariguz u Resniku
Gradska Opština Rakovica još 2013. godine pokrenula je inicijativu za izgradnju sportsko-rekreativnog centra na jezeru u Resniku. Radovi na uređenju trebalo bi da otpočnu čim se izabere izvođač radova. Završetak radova planiran je za period proleće 2020. godine, a predračunska vrednost radova prve faze iznosi 20 miliona dinara.

- Na inicijativu Opštine Rakovica 2014. godine Skupština Grada Beograda donela je odluku o izradi Plana detaljne regulacije pod nazivom PDR-a za sportski centar Jezero u Resniku, Gradska Opština Rakovica i Voždovac. Ovaj projekat je okončan 2017. godine i tada su se stvorili uslovi za realizaciju ove ideje. U toku 2018. godine urađen je projekat pod nazivom Uređenje slobodnih površina na jezeru Resnik kojim je konkurisano kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Projekat je prihvaćen i odobrena su sredstva za njegovu realizaciju - kažu za eKapiju iz GO Rakovica.
PDR-a za sportski centar Jezero u ResnikuPDR-a za sportski centar Jezero u Resniku
Sredinom oktobra 2019. potpisan je ugovor o realizaciji projekta, a opširnije o tome čitajte u posebnoj vesti.

- Javna nabavka za izbor izvođača je u toku, a završetak radova planiran je za period februar–mart 2020. godine, u zavisnosti od vremenskih uslova - kažu iz Opštine.

U prvoj fazi predviđeno je postavljanje plutajućeg objekta-pontona, izgradnja parking prostora, odmorišta i prilaznog stepeništa, dok druga faza obuhvata izgradnju pešačke staze, dva odmorišta i mobilijara.

Kako je ranije najavljeno, u poslednjoj, trećoj fazi, predviđeno je da se površina od 20 hektara oko jezera ponudi investitorima za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa.

Jezero u Resniku, u Beogradu poznato pod imenom Pariguz, nastalo je izgradnjom brane krajem osamdesetih godina prošlog veka. U prethodnom periodu izrađen je plan detaljne regulacije, studija o izvodljivosti i idejno rešenje sportsko-rekreativnog kompleksa. Institut Jaroslav Černi izradio je "Projekat čišćenja jezera", dok je urađena i posebna brošura za potencijalne investitore. Krajem prošle godine urađeno je i mapiranje jezera, što je osnova za njegovo čišćenje, a trasirana je i saobraćajnica koja vodi ka jezeru.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.