NavMenu

"Znanjem do bezbednosti-bezbedno do znanja" - nastavak akcije kompanije "Hyundai Auto" Beograd i Narodne kancelarije

Izvor: eKapija Utorak, 03.11.2009. 12:10
Komentari
Podeli

Četvrta manifestacija pod nazivom "Znanjem do bezbednosti-bezbedno do znanja" , koju organizuje "Hyundai Auto" Beograd, predstavnik dilerske mreže "Hyundai" brenda iz Čačka PCM u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika republike, održana je 24. oktobra 2009. godine u Čačku.

U akciji posvećenoj bezbednosti dece u saobraćaju u Čačku je učestvovalo 150 dece iz osnovnih škola "Dragiša Mišović" i "Tanasko Rajić" koja su se takmičila u kvizu znanja, likovnom konkursu i kreativnoj radionici "Deca na raskrsnici". Deca prvog i drugog razreda su se takmičila u crtanju na temu bezbednosti u saobraćaju a deca trećeg i četvrtog razreda su pokazala izvanredno znanje na testovima poznavanja saobraćajnih propisa i tokom rada u kreativnim radionicama, stoji u saopštenju kompanije "Hyundai Auto".

Program je vodio naš poznati glumac Neša Nenadović, a pevačica Aleksandra Perović i novinarski žiri ocenjivali su decu u sve tri discipline. Predsednik komisije je bio slikar Cile Marinković. Školama i najuspešnijim učenicima u svim oblastima takmičenja, dodeljeni su edukativni kompleti, knjige na temu bezbednosti, saobraćajni znaci i raskrsnice koji će im poslužiti da prošire svoje znanje.

"Hyundai Auto" brine i o bezbednosti najmlađih, zato je u dečijem vrtiću "Zora’" na Zvezdari 15. oktobra održana još jedna manifestacija posvećena bezbednosti dece u saobraćaju. U akciji je učestvovalo oko 100 dece iz ove ustanove koja su uz pomoć animatora kroz igru stekla prva znanja o saobraćaju. Ispred policije SO Zvezdara kratku obuku je održava pripadnica saobraćajne policije koja je na licu mesta objasnila osnovna pravila ponašanja u saobraćaju koja su bitna za decu ovog uzrasta. Nakon igre, crtanja i gledanja filma o ponašanju u saobraćaju mališanima su, kao i njihovom vrtiću, dodeljene edukativne nagrade, navodi se u saopštenju kompanije.

"Hyundai auto" Beograd je u septembru 2008. pokrenuo dugoročnu akciju posvećenu povećanju bezbednosti dece u saobraćaju kroz obuku školske dece na saobraćajnom poligonu i konkurse za najbolji crtež na temu bezbednosti. Planirane su slične aktivnosti i za narednu godinu jer je briga o bezbednosti dece u saobraćaju je dugoročno opredeljenje "Hyundai Auto" Beograda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.