NavMenu

Srpski dani osiguranja u Aranđelovcu od 27. do 29. novembra

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.11.2019. 18:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Singkham/shutterstock.com)Ilustracija
Srpski dani osiguranja treću godinu zaredom biće održani u Aranđelovcu, od 27. do 29. novembra, a tokom tri dana će predstavnici osiguravajućih kuća, visoki državni zvaničnici kao i domaći, regionalni i stručnjaci iz inostranstva, razmatrati različite teme iz oblasti osiguranja.

Na najvećem regionalnom skupu na temu osiguranja, koji organizuje Udruženje osiguravača Srbije (UOS), posebna pažnja biće usmerena na katastrofalne štete i pronalaženju odgovora na pitanja da li je zadatak države da isplaćuje naknadu štete nakon elementarne nepogode, na koji način može da se deluje preventivno, kako motivisati građane da rizik prebace na osiguravajuće društvo, ali i da li bi problem bio rešen da je osiguranje od elementarnih nepogoda obavezno.

- Skoro petina Srbije izložena je poplavama, a od 2005. godine gotovo svake godine zemlju zadese poplave koje se svrstavaju u grupu prirodnih katastrofa. Uz to, manje od 10% građana osigurava imovinu, a samo 3% poljoprivrednih proizvođača osigurava useve od rizika poplave ili požara - istaknuto je u saopštenju UOS-a.

- Svake godine je sve veće interesovanje za Srpske dane osiguranja, što pokazuje koliko je važno da se okupimo, razgovaramo, razmenjujemo iskustvo i pronalazimo rešenja koja su u interesu svih, a ponajviše građana. Želimo da naša konferencija doprinese da svi počnemo da razmišljamo da li nam i koja ponuda na tržištu odgovara, a ne da li nam je uopšte potrebna polisa osigiranja. Tako ćemo stvari pokrenuti na bolje - kaže Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije.


Na trećim Srpskim danima osiguranja govoriće se i o mogućnostima za uvođenje novih vrsta obaveznog osiguranja, o digitalizaciji, ali i o Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, primeni veštačke inteligencije u osiguranju.

U Aranđelovcu će biti obeleženo i 180 godina od prodaje prve polise imovine u Srbiji. Sudija Lazar Zuban je davne 1839. godine osigurao kuću koja je izgorela posle nekoliko dana, ali je šteta u potpunosti isplaćena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.