Izvor: Indikator | Četvrtak, 21.11.2019.| 16:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvaranje gondole na Jahorini 30. novembra - Kapacitet 2.700 skijaša na sat

Ilustracija (Foto: EpicStockMedia/shutterstock.com)
Na Jahorini će 30. novembra biti otvorena gondola Javor-Partizan sa 36 kabina, čiji kapacitet je 2.700 skijaša na čas, što će pomoći bržem vertikalnom transportu ka vrhu planine tokom zime, rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić je naveo da je u Jahorinu ovog leta uloženo više od 30 mil KM, te da je najznačajniji projekat izgradnja gondole. On je naveo da prva kabinska gondola na Jahorini ima 36 kabina u koje se može smestiti po 10 lica, te da je jedna VIP.

- Izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vetru i magli, tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. U takvim situacija Jahorina će i dalje nuditi kvalitetno skijanje, a biće smanjena gužva na stazi Poljice - rekao je Ljevnaić na konferenciji za novinare.

On je dodao da su ispod gondole urađene tri nove staze, od kojih je jedna pokrivena sistemom za osnežavanje, a napravljeni su vezni putevi koji vode ka gondoli i novi lift na Poljicima, kapaciteta 1.200 skijaša na sat.

Ljevnaić je naglasio da su urađeni veliki radovi, te da ova planina dobija novo lice s ciljem privlačenja novih agencija i turista.

Predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedjeljko Elek istakao je da je otvaranje gondole najvažniji događaj za ovaj centar od otvaranja Olimpijskih igara 1984.

- Svi projekti koje smo isplanirali ove godine, kao i radovi idu zadovoljavajućim tokom. Jezero Poljice, šestosed, lift, sve ono što smo isplanirali biće završeno u dogovorenom roku - naveo je Elek, izvijestio je ATV.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.