NavMenu

Korejska kompanija Kyungshin merka Smederevsku Palanku - U planu gradnja fabrike i posao za 1.000 radnika

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.11.2019. 15:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici korejske kompanije Kyungshin, jedne od kompanija u grupi Kyungshin Cables, posetili su danas Smederevsku Palanku.

Korejci planiraju izgradnju fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju i nameravaju da ulože 24 mil EUR i uposle 1.000 radnika, navedeno je na sajtu Opštine Smederevska Palanka.

Radni sastanak održan je prostorijama opštine Smederevska Palanka, a osim predstavnika kompanije Kyungshin, prisustvovali su mu i predstavnici Razvojne agencije Srbije i Korejske agencije za promociju trgovine i investicija, kao i predsednici opština Smederevska Palanka i Velika Plana, Nikola Vučen i Igor Matković. Posle radnog sastanka investitori su obišli industrijsku zonu Guberaš.

- Pre godinu dana kada smo počeli uređenje industrijske zone Guberaš, imali smo za cilj da u narednom periodu dovedemo investitore koji bi na ovom mestu sagradili fabriku i uposlili ljude iz Palanke i Velike Plane. Velika je čast što smo danas domaćini jedne velike korejske kompanije koja je zainteresovana da investira upravo u Smederevsku Palanku. Zadovoljni smo što je ova kompanija, od tri ponuđena grada u Srbiji, izabrala baš Smederevsku Palanku. Siguran sam da ćemo na ovom mestu imati pravu industrijsku zonu i fabrike koje će da rade i upošljavaju naše sugrađane. Ovo nije njihova prva poseta našoj opštini, već drugi put se sastajemo, i na dobrom smo putu da ostvarimo saradnju. Što se tiče nas u lokalnoj samoupravi, obezbedićemo sve potrebne uslove kako bi investitori mogli da započnu sa radovima. Jedan deo toga smo već odradili, jer radovi na putnoj infrastrukturi se privode kraju. Spremni smo da primimo investitore koji žele da zaposle hiljadu radnika - izjavio je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

- Izgradnja fabrika na deonici puta Palanka – Plana, u industrijskoj zoni Guberaš, bila bi od velikog značaja za obe opštine - izjavio je predsednik opštine Velika Plana Igor Matković, dodajući da po završetku rekonstrukcije puta dolaze i investitori i dodao da će se dolaskom investitora iz Koreje u Smederevsku Palanku pružiti mogućnost i građanima Velike Plane da dođu do posla.

Posredstvom Razvojne agencije Srbije, predstavnici kompanije iz Koreje obišli su više lokacija u Srbiji , a drugi put su u Smederevskoj Palanci.

– Ovaj region, Smederevska Palanka–Velika Plana, ima fantastičnu logističku poziciju. Mi očekujemo da će sada, kada postoji industrijska zona i kada je obezbeđena sva potrebna infrastruktura, biti i investicija. Ne samo ova, već i neke kapitalne investicije - rekao je predstavnik RAS-a, Predrag Deretić.


Korejska agencija za promociju trgovine i investicija je trgovinski deo ambasade republike Koreje koji radi sa svim investitorima koji dolaze iz Koreje, kao i sa kompanijama koje žele da nastupe na srpskom tržištu. Predstavnici Kompanije Kyungshin žele da investiraju u Srbiji.

– Dolazak ove investicije će, pored značaja koji ima za Smederevsku Palanku i Veliku Planu, imati veliki značaj i za ostatak Srbije, jer bi to bio dobar signal za ostale korejske investitore koji razmatraju Srbiju kao investicionu destinaciju. Korejske investicije su veoma doprinele razvoju centralne Evrope i zemljama kao što su Slovačka, Poljska , Češka, Mađarska, gde su prisutne u velikom broju. Kompanija bi konkretno radila delove za baterije za električna vozila. Ovo je veoma značajna investicija, jer je budućnost u eletričnim automobilima - istakao je savetnik za ekeonomske poslove i investicije KOTRA, Mihailo Pavlović.

Zamenica generalnog direktora kompanije Kyungshin, Won Ji Hye je istakla da su njeni utisci o Palanci veoma pozitivni i da se nada budućoj saradnji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.