NavMenu

Za životnu sredinu u 2018. dato 3,8 milijardi dinara, za prevenciju još 494 miliona dinara

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.11.2019. 12:35
Komentari
Podeli
(Foto: carballo/shutterstock.com)
Republički zavod za statistiku saopštio je da su, prema preliminarnim procenama, ukupni troškovi za zaštitu životne sredine u Srbiji prošle godine iznosili oko 3,8 milijardi dinara.

U pitanju je povećanje od 11,2% u odnosu na 2017. godinu.

Za prevenciju zagađenja životne sredine u sektoru industrije izdvojeno je 494,3 miliona dinara, dok su investicije za tretman nastalog zagađenja iznosile 2,6 milijardi dinara.

U prošloj godini, troškovi za zaštitu životne sredine činili su 0,8% bruto domaćeg proizvoda (BDP). Kada je reč o strukturi ukupnih troškova za zaštitu životne sredine, učešće investicija za zaštitu životne sredine iznosilo je 19,4%, dok su tekući izdaci zauzeli 80,6%.


Statistika je izračunala da je najveći udeo u strukturi investicija za zaštitu životne sredine u prošloj godini bilo namenjeno za upravljanje otpadom, za šta je izdvojeno oko 3,1 milijardu dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.