NavMenu

250 kruzera pristalo u Donji Milanovac - Rekordna godina za turizam

Izvor: RTS Četvrtak, 21.11.2019. 11:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/649128304)Ilustracija
Ova godina biće rekordna po broju kruzera koji su pristajali na Dunavu radi razgledanja Donjeg Milanovca i okoline. Ovde je, u međunarodno pristanište, stiglo 30% više kruzera nego u istom periodu lane. U "plovećim hotelima" dolaze turisti iz celog sveta, zadrže se nekoliko sati, taman toliko da se obiđu znamenitosti i ponešto kupe.

Pored obilaska Milanovca i nekoliko restorana čuvenih po kvalitetnoj ponudi hrane i pića sa ovog područja, veliki broj turista sa kruzera autobusima odlazi do lokaliteta Lepenski vir, sa željom da vidi jedno od najstarijih naselja na svetu.

- Možemo slobodno da kažemo da broj turista konstantno raste: 2015. godine imali smo 30.000 posetilaca, 2016. godine 34.000, 2017. godine 43.000, 2018. godine 52.000, a ove godine smo već prešli 63.000 posetilaca - rekao je Vladimir Nojković, direktor Arheološkog lokaliteta Lepenski vir.

Osim Lepenskog vira, turistima je najzanimljiviji novi vizitorski centar.

- U vizitorskom centru Nacionalnog parka Đerdap predstavljeno je geološko bogatstvo kojim se ponosimo, budući da ćemo idućeg proleća najverovatnije biti i zvanično deo porodice Uneskove globalne mreže geo-parkova. Zatim je prikazano bogatstvo biodiverziteta, kulturno bogatstvo - predsatvila je Jelena Bujdić Krečković, PR NP Đerdap.


Poslednji, 250. kruzer ove godine je pristao u Donji Milanovac, čime je, do proleća, završena sezona. Podsetimo, sezona je počela 7. aprila.

Mapa : Pristanište Donji Milanovac
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.