NavMenu

Dve kompanije grade proizvodne pogone u Kraljevu na proleće 2020. - Grad čeka i nove investitore

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.11.2019. 09:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Gradsko veće u Kraljevu donelo je odluku o otuđenju pet hektara zemljišta na Sportskom aerodromu za 55 miliona dinara. Zemljište površine dva i tri hektara kupile su dve proizvodne firme, CIP centar za informatički inženjering i projektovanje d.o.o. i Pekom inženjering d.o.o. iz Kraljeva, koje bi na proleće naredne godine trebalo da započnu gradnju dva proizvodna pogona.

- S jedne strane, veoma je važno da kraljevačke domaće firme imaju mogućnost da kupe infrastrukturno potpuno opremljeno zemljište, gde će već na proleće započeti gradnja dva nova proizvodna pogona. Sa druge strane, grad Kraljevo je ostvario prihod u budžetu u iznosu od 55.000.000 dinara. Na ovaj način pokazuje se da su grad Kraljevo i Ministarstvo privrede doneli dobru odluku kada su obezbedili sredstva za opremanje industrijske zone Sportski aerodrom, tako da danas tamo imamo saobraćajnicu, trotoar, rasvetu, kanalizacionu, vodovodnu mrežu i gas, odnosno sve uslove koji omogućavaju početak izgradnje proizvodnih pogona - rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Terzić je dodao da na ovoj lokaciji grad Kraljevo ima još šest hektara zemljišta, sa mogućnošću širenja ove zone, tako da je grad otvoren za saradnju sa svim preduzećima koji žele da grade svoje pogone. On je istakao da grad Kraljevo može izvršiti i preparcelaciju u skladu sa potrebama tih preduzeća, a sve u cilju kako bi što je moguće veći broj radnika došao do zaposlenja, navodi se na sajtu Grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.