Izvor: Tanjug | Sreda, 20.11.2019.| 16:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izdata građevinska dozvola za pripremu gradnje novog mosta preko Save kod Šapca

Ilustracija (Foto: CHOTE BKK/shutterstock)
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije izdalo je građevinsku dozvolu za izvođenje pripremnih radova za izgradnju mosta preko reke Save, što znači da je sve spremno da u najskorije vreme počnu radovi na izgradnji auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, most preko Save, čijom izgradnjom bi trebalo da počne realizacija projekta, s obzirom na to da je reč o najzahtevnijem objektu na trasi, druga je od ukupno tri deonice buduće saobraćajnice, a njegova dužina iznosiće 1,3 kilometara.

Ukupna dužina budućeg auto-puta i brze saobraćajnice koja će povezati Rumu i Loznicu preko Šapca iznosi 77 kilometara, od čega je dužina auto-puta Ruma-Šabac oko 21, a dužina brze saobraćajnice od Šapca do Loznice oko 55 kilometara.

Za realizaciju ovog projekta juče je potpisan komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt, a vrednost projekta procenjuje se na 467,5 miliona EUR, dodaje se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.