Izvor: eKapija | Sreda, 20.11.2019.| 14:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ćuprija dobija novi most na Velikoj Moravi - Tender za izgradnju 2021. (FOTO)

Plan detaljne regulacije predviđa novi most
Izgradnja još jednog mosta preko Velike Morave u Ćupriji trebalo da počne 2021. godine, nadaju se u lokalnoj samoupravi. Opština je izradila Plan detaljne regulacije gradskog naselja Ćuprija, a dalji koraci u nastavku realizacije ovog projekta u nadležnosti su republičkih institucija i preduzeća.

- JP Putevi Srbije doneli su odluku da izradu Idejnog projekta sa studijom opravdanosti izgradnje mosta preko reke Velike Morave i pristupnih saobraćajnica u Ćupriji dobije grupa ponuđača - Institut za puteve AD Beograd i Mostprojekt a.d. Beograd - kažu za eKapiju iz Kabineta predsednika Opštine.

Idejno rešenje novog mosta u Ćupriji
Kako za eKapiju navode iz Kabineta predsednika Opštine, prema informaciji od pre 20-tak dana, projekat se nalazio na lokacijskim uslovima. Dodaju da je realno očekivati da u 2020. godini bude završen projekat za građevinsku dozvolu, a da u 2021. bude raspisana javna nabavka za izvođenje radova na izgradnji novog mosta.
Žuti most izgrađen 1922
- Intencija predsednika opštine Ninoslava Erića je da već u 2022. na horizontu iznad Morave imamo obrise novog mosta. To bi svakako iskazalo i jednu simboličnu notu tog graditeljskog poduhvata, jer su 1922. godine izgrađeni prvi čelični mostovi u Srbiji, finansirani sredstvima reparacije na ime ratne štete nastale tokom Velikog rata. Jedan od tih mostova bio je i dalje funkcionalni Moravski most, tzv. Žuti most - navode iz Kabineta.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.