Izvor: biznisinfo.ba | Sreda, 20.11.2019.| 09:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Kotoru niče luksuzan rizort Bigova Bay vredan 300 mil EUR

Bokokotorski zaliv (Foto: Teodora Brnjoš)
Skupština Kotora donela je odluku o regulisanju međusobnih odnosa između ove crnogorske opštine i kompanije Bigova Bay u razvoju istoimenog projekta. Kako je rečeno, ta investicija je važna za razvoj Kotora, ali i države Crne Gore.

Ukupna vrednost ove investicije procenjuje se na 300 mil EUR.

- Odlukom o potpisivanju sporazuma, stvaraju se neophodni preduslovi da se investicija, od otprilike 300 mil EUR, odvija na lokalitetu Bigova - rekao je predsednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

Inače, crnogorski mediji su u julu javili da je Aprcović održao radni sastanak sa predstavnicima kompanije Bigova Bay d.o.o. iz Kotora. Sastanku su prisustvovali predstavnik investitora Walid Al Najjab, izvršna direktorka ove kompanije Branka Lazarević i projekt menadžerka Bojana Ječmenica.

Na tom sastanku bilo je reči o napretku projekta Bigova Bay i odlukama koje se na njega odnose.

Kako je tada rečeno, Bigova Bay d.o.o. razvija luksuznu turističku destinaciju nasuprot naselja Bigovo, kojom se predviđaju smeštajni kapaciteti od 1.548 ležajeva, od čega je za projekat Bigova Bay predviđeno 1.186 ležajeva (478 u hotelu i depadansima i 708 u vilama). Reč je o kompleksu najviše kategorije.

BiznisInfo podseća da je u Crnoj Gori već realizovano ili u fazi realizacije nekoliko sličnih projekata, kao što su Porto Montenegro, Portonovi i Luštica Bay.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.